Legendele romane spun căTridentul lui Neptun, zeul mărilor şi al oceanelor, ascundea o forţă devastatoare, întunecată şi misterioasă. Cu toate acestea, zeul apelor putea fi sensibil şi plin de compasiune.

Neptun a fost adoptat drept astrul zodiei Pești nu doar pentru legătura acestui semn astral cu elementul primordial al Apei, ci și pentru caracterul lui empatic, emotiv și totuși ascuns și răzbunător.

Neptun în mitologie

Mozaic roman cu zeul Neptun și soția sa, Salacia, zeița apelor sărate

Confundat adesea cu Poseidon, zeul mărilor din mitologia greacă, Neptun împrumută multe atribute de la acesta. Dar se numără printre cele 4 zeități romane puternice cărora li se aduceau jertfe animale.

Neptun avea reputația unei zeități puternice, răzbunătoare, cu unele accente de bunătate pentru ființele oropsite. În regatul lui Neptun din lumea apelor te puteai ascunde de furia altor zei, dar trebuia să faci și sacrificii mari.

Ce influențe are astrul zodiei Pești asupra nativilor

Influenţa lui bună asupra nativilor din Peşti se simte în sufletul lor bun şi prietenos. Dar energia pe care o emană Neptun are şi o faţă ascunsă. Sub puterea ei, mulţi nativi ai zodiei devin răzbunători, răutăcioşi, nefericiţi.

Pe de altă parte, sub îndemnul lui Neptun, Peştii se simt atraşi de ştiinţele oculte, de astrologie şi de religie. Așa cum marea este plină de mistere, locuri ascunse și taine pe care nu le putem pătrunde, la fel și sufletul Peștilor este atras de mistere, taine, lucruri spirituale pe care nu le poți pătrunde decât cu o puternică intuiție și printr-un suflet foarte larg.

Datorită lui Neptun, nativii Pești simt nevoia să cerceteze misterele naturii și ale universului și mai ales simt nevoia să cerceteze ceea ce trece dincolo de înţelegerea umană.

Peştii cred cu tărie că spiritul lor este în comuniune cu o forţă universală benefică și au o mare încredere în ei înșiși.

Citește și: Horoscopul sănătății în luna martie 2022

xHoroscopul chinezesc 2022, anul Tigrului de Apă