Zodiacul evreiesc respectă în cea mai mare parte împărțirea anului în cele 12 zodii pe care le are și zodiacul european. Ele au fost preluate de la astrologii caldeeni și au apărut în credințele mistice evreiești pe la începutul secolului al III-lea. Află ce zodie ești în zodiacul evreiesc și cum își pune amprenta asupra vieții tale.

Nissan – zodia Berbecului (21 martie – 20 aprilie)

Prima lună a anului la evrei este Nissan și corespunde lunilor martie și aprilie, fiind asociată cu zodia Berbecului din astrologia europeană. Cei născuți în luna lui Nissan sunt oameni deschiși, comunicativi și impulsivi. Își exprimă cu ușurință sentimentele și gândurile, se feresc de minciună și disimulare și nu își ascund nemulțumirile, atunci când au ceva de reproșat. Sunt oameni de acțiune, dar sunt destul de dezorganizați și nu reușesc să realizeze tot ce își propun fără să fie ajutați de persoanele de încredere.

Iyar – zodia Taurului (21 aprilie – 20 mai)

Luna Iyar din zodiacul evreiesc este cuprinsă între lun aprilie și luna mai, corespunzând cu perioada Taurului din zodiacul european. Este cea de a doua lună dupa renașterea pe care o aduce Nissan și sporește energia de la începutul anului. Persoanele născute în această perioadă a anului sunt puternice, hotărâte și pline de energie. Sunt foarte muncitoare și realiste și se implică numai în proiecte din care știu că au de câștigat. Beneficiază de mult noroc și reușesc să aibă o viață îndestulată.

Sivan – zodia Gemenilor (21 mai – 20 iunie)

Este cea de a treia lună a zodiacului evreiesc corespunde aproximativ cu semnul Gemenilor. Evreii numeau această perioadă a anului luna alegerilor, iar persoanele născute în această zodie erau recunoscute pentru înțelepciunea și sinceritatea sfaturilor lor. Din zodia Sivan se alegeau mulți rabini si conducători, capabili să decidă soarta triburilor și să împartă dreptatea. Destinul celor născuți în acest semn este unul norocos, dar numai dacă reușesc să ia deciziile cele mai bune pentru ei.

Zodiacul evreiesc

Tammuz – zodia Racului (21 iunie – 20 iulie)

Intervalul cuprins între luna iunie și lnai iulie este zodia Tammuz, corespondentă cu Racul. Este o perioadă tensionată, în care energia scade și se acumulează temeri, emoții greu de controlat și conflicte interioare. Cei născuți în această zodie trebuie să fie foarte echilibrați și să nu se lase copleșiți de resentimente și eșecuri. Dacă sunt puternici, reușesc să treacă peste greșeli și obstacole și să capete de la viață ceea ce își doresc. Nu trebuie să se lase niciodată copleșiti de amintirile dureroase.

Menachem Av – zodia Leului (21 iulie – 20 august)

Este perioada de mijloc între iulie și august, o perioadă schimbătoare, tensionată, cu manifestări extreme. Persoanele născute în această zodie sunt totodată capricioase, schimbătoare și emotive, dar și puternice și foarte generoase. Energia de la mijlocul verii le ajută să fie active și să reușească aproape tot ce își propun. Au calităti de lider, sunt sociabile și deschise, dar au și un temperament dificil în condiții de stres. Sunt idealiste și au nevoie de cineva să le pună cu picioarele pe pământ când este necesar.

Elul – zodia Fecioarei (21 august – 20 septembrie)

Este zodia care cuprinde perioada bogată a anului, asociată cu recolta, de la mijlocul lunii august la mijlocul lunii septembrie. Nativii acestei zodii sunt considerați norocoși, muncitori și foarte bine organizați. Ei pot realiza multe în viață fără să depună eforturi prea mari, dar nu se agață de idealuri greu de atins. Cei născuți în luna Elul sunt foarte practici, le place să adune bani și să se bucure de confort material. Când dau de greu, au mereu o portiță de scăpare.

Tishrei – zodia Balanței (21 septembrie – 20 octombrie)

Cea de a șaptea zodie a zodiacului evreiesc este protejată de un număr cu influențe mistice. Se spune că numărul 7 le poartă noroc celor născuți în această zodie, că le deschide adesea porți necunoscute, acolo unde alții văd doar ziduri. Sunt persoane cu o sensibilitate aparte, sunt generoase și echitabile și luptă pentru adevăr, chiar dacă trebuie să facă mari compromisuri. Au mare încredere în capacitățile lor și destinul le ajută să reușească adesea în viață.

Zodiacul evreiesc

Cheshvan – zodia Scorpionului (21 octombrie – 20 noiembrie)

Perioada cuprinsă cu aproximație între jumătatea lunii octombrie și jumătatea lunii noiembrie este asociată cu luna Cheshvan și Scorpionul din zodiacul european. Este o perioadă a stabilității, în care se adună, se așază și se organizează lucrurile astfel încât fiecare se pregătește cum poate mai bine pentru a trece peste iarnă. Persoanele născute în această perioadă sunt inteligente, organizate și au o foarte bună intuiție. Le place să pună lucrurile în mișcare, mereu fac proiecte pentru care muncesc foarte mult și reușesc să adune și laude.

Kislev – zodia Săgetătorului (21 noiembrie – 20 decembrie)

Luna Kislev este o perioadă rece, în care sunt propice activitățile în casă, odihna, ruga și meditația. Cei născuți în această lună sunt mai degrabă niște visători, niște idealiști care se gândesc mereu cum să îmbunătățească lumea din jur. Se implică în proiecte de caritate și au o voință ieșită din comun care îi ajută să obțină mai mult de la viață decât alți nativi. Sunt foarte ambițioși, deși nu urmăresc bogățiile și nici faima.

Tevet – zodia Capricornului (21 decembrie – 20 ianuarie)

Din decembrie până la mijlocul lunii ianuarie, când iarna este în toi, este zodia Tevet. Este o perioadă de acumulare interioară, iar nativii zodiei sunt înțelepți, răbdători și interiorizați. Au puterea să treacă peste multe dureri și necazuri, găsesc alinare în studiu, în artă și în dragostea familiei, dar au și norocul să acumuleze bunuri pentru confortul lor personal. Știu să fie strângători și chibzuiți și se feresc de riscurile inutile. Au un simț acut al dreptății și știu să discearnă între rău și bine, alegând întotdeauna adevărul, chiar dacă e mai dureros.

Shevat – zodia Vărsătorului (21 ianuarie – 20 februarie)

Cea de a unsprezecea lună a anului evreiesc este o perioadă înclinată spre activități spirituale și proiecte de suflet, în care se acumulează energii noi pentru venirea primăverii. Cei născuți în luna Shevat sunt mai sensibili, mai introvertiți, caută plăcerile spirituale și mai puțin pe cele lumești. Au o imaginație bogată, au vise mistice și mulți dintre ei se îndreaptă către domenii în care își pot pune în aplicare ideile inedite și creative.

Adar – zodia Peștilor (21 februarie – 20 martie)

Ultima zodie a vechilor evrei este corespondentă cu Peștii. Este o perioadă veselă, luminoasă, energia zilei sporește și se înmulțesc activitățile în afara casei. Persoanele născute în această perioadă sunt deschise, optimiste și fac tot posibilul să își înfrumusețeze viața. Trec cu zâmbetul pe buze peste obstacole și reușesc să se bucure de orice lucru le oferă soarta, oricât de mărunt ar fi.

sursa foto: 123rf.com