Tatăl Berbec nu acceptă compromisurile

Este un om de acțiune, dar numai dacă are ceva de câștigat. Are un temperament iute și nu așteaptă niciodată ca lucrurile să se așeze de la sine. Când urmărește ceva, forțează nota cu riscul de a pierde tot. Dar poate fi un tată și un soț devotat, își protejează familia și va face totul pentru ca cei dragi să fie mai fericiți. În a doua parte a vieții, va fi mai cumpătat și va încerca să facă totul perfect, pentru că nu va mai accepta compromisuri.

Ce ai moștenit de la zodia lui: înclinația de a-ți asuma riscuri majore, dacă poți obține câștiguri importante, fie ele financiare sau de altă natură; rapiditatea cu care acționezi când îți dorești cu tot dinadinsul ceva.

Tatăl Taur, sever, dar iubitor

Fire practică, logică şi… foarte încăpăţânată, nativul din Taur are un caracter aparte. Se aprinde uşor, când îl contrazici, dar îşi arată foarte greu entuziasmul, dacă îl faci fericit. Este interesat, în primii ani ai tinereţii, de carieră şi de câştiguri și se luptă să îşi depăşească condiţia socială. Deşi pare adesea rigid şi sever, Taurul reuşeşte să fie tandru cu soţia şi un tată excelent pentru copii.

Ce ai moștenit de la zodia lui: ambiția de a fi mai bună decât alții și calitățile de lider; simțul banilor și necesitatea de a-ți asigura o viață confortabilă.

Tatăl Gemeni, sociabil și optimist

Este pasionat de călătorii și de sport, de distracții și petreceri. Casa lui este deschisă prietenilor, chiar dacă soția devine la un moment dat obosită de vizite și mese întinse. Cu el poți discuta deschis multe subiecte delicate, inclusiv despre primele tale întâlniri cu băieții. Te va învăța să te bucuri de viață, dar totodată să te păzești de pericole și să nu te lași înșelată de oamenii superficiali.

Ce ai moștenit de la zodia lui: bucuria de a fi înconjurată de prieteni sinceri, pe care îi ajuți și care te ajută în momentele critice; simțul estetic și pasiunea pentru lucrurile meșteșugite cu artă.

Tatăl Rac, înțelegător și familist

În tinerețe face excese, îi place să fie în centrul atenției și să cucerească admirația femeilor. Dar, odată ce s-a căsătorit și a devenit capul familiei, este mândru de copiii și de soția lui. Un mare neajuns este, totuși, firea lui schimbătoare și ideile fixe despre viață pe care trebuie să i le suporți. Uneori, se încăpățânează să dețină controlul în situații în care ar trebui să îi lase pe alții să acționeze.

Ce ai moștenit de la zodia lui: răbdarea și compasiunea față de persoanele apropiate care trec prin momente dificile; nevoia de a avea o familie numeroasă în mijlocul căreia să te simți protejată.

Tatăl Leu, un luptător

Îi place orice presupune mişcare, dinamism şi senzaţii intense. Poate avea o carieră strălucită, dacă învață să fie suficient de diplomat în momentele importante. Are tendinţa să îşi impună propriile idei şi convingeri celorlalţi. Pe de altă parte, nu îi place să profite de sprijinul celor din jur și se descurcă singur aproape în orice situație. Ca soț poate fi dificil, dar ca tată poate fi un bun exemplu pentru copiii lui.

Ce ai moștenit de la zodia lui: vigoarea şi energia care îl caracterizează și puterea de a depăși orice obstacol în viață; capacitatea de a-ți atinge obiectivele, indiferent de costuri.

Tatăl Fecioară, prudent și calculat

Bărbatul născut în această zodie este foarte prudent. Nu îşi asumă niciodată riscuri, dacă nu calculează fiecare amănunt şi dacă nu ştie ce are de câştigat în final. Îşi cunoaşte bine limitele, nu se aventurează pe drumuri necunoscute şi este la fel de prudent cu banii, ca şi cu iubirea. De obicei, te poţi baza pe sinceritatea lui, dar trebuie să ţii cont că nu îți va spune chiar tot ce are pe suflet.

Ce ai moștenit de la zodia lui: tendința de a impune reguli clare și precise celor din jurul tău, dar mai ales partenerului tău de viață; teama de ridicol și tendința de a fi perfecționistă în orice.

Tatăl Balanță, oricând de încredere

Firea lui amabilă iese în evidenţă în orice împrejurare. Nativul acestei zodii devine uşor popular, oriunde s-ar duce, și atrage imediat atenția femeilor. Dar își alege cu grijă o singură parteneră pentru toată viața. În familie, este omul de bază care rezolvă tot și face tot felul de sacrificii să își ferească soția și copiii de griji. Pe de altă parte, este atent și cu propriile nevoi și îi place să trăiască în confort.

Ce ai moștenit de la zodia lui: apreciezi confortul și nu renunți la liniștea și echilibrul tău pentru nimeni; încerci să fii obiectivă și să îi ajuți pe cei din jur, dacă interesele tale nu sunt lezate.

Tatăl Scorpion, greu de descifrat

Semn de Apă alunecos și atractiv, preferă să păstreze distanța și nu se lasă ușor cucerit de tot felul de distracții. Este înzestrat cu o mare forţă de caracter și reușește să îi mobilizeze pe cei din jurul lui. În realitate, în sufletul lui se dă o luptă între forţa distructivă şi puterea benefică a energiei sale. Mai are de înfruntat și un demon capricios: suspiciunea. Îi este foarte greu să aibă încredere în cineva, fără dovezi concrete.

Ce ai moștenit de la zodia lui: pasiunea pentru lucrul bine făcut și pentru carieră, dacă ai găsit meseria cea mai bună pentru tine; nevoia de iubire și de stabilitate în sânul familiei.

Tatăl Săgetător, mereu în mișcare

Are o viaţă socială intensă şi îl găseşti mereu în compania prietenilor, la o terasă sau la o partidă de tenis. Urăşte rutina, convenţiile şi persoanele plictisitoare. Îi place să aibă bani suficienţi pentru stilul lui de viaţă activ, dar câştigurile nu sunt un scop în sine pentru Săgetător. De altfel, este destul de cheltuitor, ceea ce poate genera discuții neplăcute în familie.

Ce ai moștenit de la zodia lui: ești adepta unui stil de viață dinamic, faci mișcare sau călătorești cât mai des; îți place să îți faci mulți prieteni, chiar dacă unele relații sunt superficiale.

Tatăl Capricorn, corect și grijuliu

Nativul acestei zodii se face remarcat prin munca lui, prin bunul simţ și inteligența sclipitoare cu care este înzestrat. El încearcă să facă totul corect în viață și nu apelează la ajutorul nimănui, când este la ananghie. Ca tată, se implică foarte mult în educația copiilor, chiar dacă nu prea are timp să se joace și să se plimbe cu ei. În carieră, este muncitor, organizat şi prudent.

Ce ai moștenit de la zodia lui: tenacitatea cu care îți urmărești obiectivele; corectitudinea cu care te porți față de persoanele care merită respectul tău.

Tatăl Vărsător își urmează visurile

Este un idealist care pune mare preţ pe libertate, este autodidact şi se revoltă împotriva regulilor fiind convins că se poate descurca și singur. Șochează în adolescenţă, iar la maturitate are tendinţa să domine. Fuge de responsabilităţile casnice şi familiale, în schimb, se comportă cu proprii copiii ca și cum ar fi prietenul lor mai mare și reușește să îi sfătuiască de bine.

Ce ai moștenit de la zodia lui: nevoia de a fi independentă și liberă și de a-ți urma visurile așa cum crezi de cuviință; tendința de a amâna deciziile sau responsabilitățile mai puțin plăcute.

Tatăl Pești, un om de bază în familie

Este sincer, muncitor și îndemânatic, atașat de familie, de părinți și de soție, precum și un tată răbdător cu cei mici. Casa şi familia reprezintă temelia vieţii lui, punctul stabil de la care poate porni pe cărări mai puţin cunoscute. Surprizător este că Peştii pot fi atraşi de risc şi aventură, oricât ar fi ei de prudenţi. Dacă are cine să îi ghideze, vor reuși să se ferească de pericole.

Ce ai moștenit de la zodia lui: oamenii se pot baza pe tine în situațiile critice, așa cum prietenii voștri de familie se pot baza pe sprijinul tatălui tău; o altă lecție pe care ai învățat-o de la el este să îți respecți cuvântul dat.

credit foto: 123rf.com