Din punct de vedere astronomic, solstițiul de vară din 2021 va începe luni, 21 iunie, la ora 6:30. Va fi cea mai lungă și cea mai însorită zi din an, dacă cerul se va păstra senin. Ne vom bucura de lumina zilei timp de 15 ore și 32 de minute și vom avea cea mai scurtă noapte.

Din punct de vedere astrologic, solstițiul este o zi în care forța Soarelui se află la puterea ei maximă, iar astrul solar trece din zodia Gemeni în zodia Racului, marcând începutul perioadei în care vor domina zodiile de vară: Racul, Leul și Fecioara.

Ce conjunctură astrologică marchează solstițiul de vară din 2021

Spre deosebire de alți ani, solstițiul de vară din 2021 este însoțit de două astre mari aflate în mers retrograd. Jupiter este în mișcare retrogradă în zodia Pești, iar Mercur este în retrogradare în zodia Gemeni. Cu toate acestea, imediat după solstițiu, pe data de 22 iunie, Mercur revine la mersul lui direct și aduce mai multe vești bune pentru zodii.

În timpul solstițiului, din cauza celor două astre retrograde, conjunctura astrologică este una dificilă, iar ziua de luni, 21 iunie, va fi o zi cu adevărat provocatoare pentru toate zodiile.

Jupiter retrograd anunță mici obstacole în calea proiectelor personale, iar Mercur retrograd anunță amânări, mici pierderi și griji legate de bani. Toate zodiile trebuie să fie prudente până pe 21 iunie, când are loc solstițiul. Iată cum este influențată fiecare dintre ele.

Solstițiul de vară din 2021 și zodiile

Berbec

Lasă instinctele să te ghideze și nu lua decizii mari, luni, pe 21 iunie. Dacă ai o zi încărcată, amână treburile importante pentru celelalte zile, iar luni ocupă-te doar de lucrurile pe care le poți rezolva singură, fără ajutorul nimnui.

Taur

Ești îngrijorată din cauza banilor, dacă nu ai pus deoparte o sumă mai mare. Este posibil ca plățile, salariul sau bonusurile pe care le aștepți să fie amânate până pe 22 sau 23 iunie, de aceea trebuie să fii prudentă.

Gemeni

Șansele de a rezolva ceva important azi sunt destul de mici. Solstițiul de vară din 2021, din 21 iunie, este ultima zi în care Mercur este retrograd în zodia ta și este posibil să fie o zi mai dificilă. Nu te baza pe nimeni, nu negocia nimic. Așteaptă zile mai bune!

Rac

În general, solstițiile de vară sunt norocoase pentru zodia ta și reprezintă zilele în care Soarele își începe tranzitul prin Rac, aducând vara astrologică și astronomică. Soarele sporește acum puterea de decizie și aduce vești bune pentru zodia ta. Profită de ele!

Leu

Ca de obicei, zodia ta este protejată de energia Soarelui aflat la solstițiu. Luni, 21 iunie, este o zi prielnică pentru începuturi și pentru planuri personale care să aducă mai multă bucurie în familie. Va fi și o zi bună să aduni bani.

Fecioară

Ține cont de faptul că Mercur retrograd se află în opoziție cu energia solstițiului din această vară. Ziua de luni, 21 iunie, s-ar putea să fie mai dificilă dimineața, dar se va îmbunătăți spre amiază, datorită unor prieteni binevoitori.

Balanță

Va fi o zi plină de energie și, dacă ai un tonus bun de dimineață, nu lăsa pe nimeni să te influențeze. Bucură-te de puterea pe care o ai în ziua solstițiului, bucură-te de Soare și fă planuri noi. Toate ideile tale vor fi bune și vei avea tăria sau ingeniozitatea de a le pune pe roate curând.

Scorpion

Cea mai bună veste pe care o primești în ziua solstițiului vine de la copii. Dacă ei au o mare bucurie în viața lor, vei fi și tu fericită. În plus, vei avea sentimentul că sunt deschise toate căile în calea ta și că poți realiza multe lucruri în săptămâna solstițiului.

Săgetător

Astrele retrograde din perioada solstițiului au o influență dificilă asupra zodiei tale și, poate, că ai avut multe zile grele până acum. Luni, 21 iunie, va fi și ea o zi mohorâtă pentru că vei avea mult de lucru, dar va fi urmată de zile mult mai bune.

Capricorn

Fii optimistă, radiază energie, ai încredere că totul se va rezolva, chiar dacă mai apar și mici obstacole. Jupiter este retrograd și poate că unele șanse pe care le așteptai nu vor mai sosi. Dar energia Soarelui la solstițiu poate să deschidă alte uși!

Vărsător

Solstițiul de vară din 2021 este o zi excelentă să îți revizuiești planurile și prioritățile și să te îndrepți către ceea ce contează mai mult decât cariera, banii sau investițiile tale. Poate fi o zi cu multă pasiune și dragoste, dacă ai pe cineva care să merite dragostea ta.

Pești

Jupiter este retrograd în zodia Pești în ziua în care este solstițiul de vară din 2021. Soarele este puternic și generos, dar Jupiter și Mercur îți arată că trebuie să te bucuri de lucrurile frumoase pe care le ai, fără să mai cauți altele și fără să mai cheltuiești bani.