Acvamarinul

Această piatră, cu o varietate mare de culori, de la verzui la albastru intens, e cel mai bun talisman pentru cei născuți în zodia Peștilor. Sporește creativitatea și imaginația și este aducătoare de liniște, protecție și echilibru. Dacă o porți, te ajută să îți înfrângi slăbiciunile și te protejează pe timpul călătoriilor pe apă și în aer. Acvamarinul este și simbolul fericirii și al tinereții sufletești.

Ametistul

Nuanțele lui intense de mov protejează împotriva farmecelor și a blestemelor. Romanii credeau că ametistul are puterea să protejeze oamenii de furia zeilor, iar ăn Evul Mediu doar nobilii aveau voie să îl poarte. În ziua de azi, o poate purta oricine are nevoie de protecție, dar mai ales Vărsătorii și Gemenii. Mai este numită și ”piatra înțelepciunii” pentru că mărește clarviziunea, răbdarea și puterea de luare a deciziilor. Îi protejează pe cei care se tem de accidente și este un aliat important pentru cei care vor să renunțe la vicii.

Chihlimbarul

Piatră a norocului, a frumuseții și a iubirii sincere, chihlimbarul te poate ajuta să găsești sufletul pereche, dacă te afli în căutarea lui. Alungă tristețea și confuzia și crește intensitatea energiilor pozitive din organism. În trecut, chihlimbarul era purtat de vrăjitori, datorită puterilor sale magice. Reprezintă talismanul norocos al nativilor din Scorpion și Săgetător. Mai mult, este un simbol pentru vindecare, putere, noroc și bucurie.

Diamantul

Prețiosul diamant poartă noroc celor născuți în zodia Leului și a Berbecului. Este piatra speranței, a bucuriei, dragostei și a fidelității.  A fost dintotdeauna considerat un simbol al perfecțiunii pentru că îi ajută pe cei care îl poartă să gândească limpede, să ia deciziile cele mai bune și aduce bunăstare și abundență.

Granatul

Simbol al prieteniei și al fidelității, granatul este un cadou ideal pentru cea mai bună prietenă sau din partea soțului pentru soție. Este talismanul celor născuți în zodia Capricornului și a Taurului și denotă devotament și stabilitate. Granatul mărește efectele benefice ale celorlalte cristale alături de care este purtat. El sporește vitalitatea și energia organismului, pasiunea din cuplu și dragostea.

Opalul

Această piatră asemănătoare cu lumina Lunii stimulează imaginația, comunicarea, afecțiunea și schimbările pozitive. Din vremuri vechi se credea că stimulează percepția extransenzorială și că oferă celor care îl poartă o intuiție ascuțită, mergând spre profeție. Este recomandat pentru Balanțe și Raci, celor din urmă fiindu-le mai potrivit opalul negru. Poartă noroc celor care se implică în activități spirituale și educative și protejează sănătatea.

Perlele

Numite și lacrimile lui Dumnezeu, perlele au un puternic rol protector și sunt, în același timp, simbol al frumuseții, feminității și al prieteniei. Asigură o căsnicie fericită și sunt recomandate Fecioarelor, Gemenilor și Racilor. Se spune că perlele te ajută să îți păstrezi tinerețea prin puterea lor, iar efectul maxim îl au atunci când sunt purtate fără alte pietre.

Rubinul

Considerat regele pietrelor prețioase, rubinul este talismanul norocos al Scorpionilor, Leilor și al Berbecilor, dar are efecte pozitive asupra tuturor nativilor zodiacului. Culoarea sa sugerează devotament și dorință, pune în evidență frumusețea posesoarei și îi aduce dragostea în momentele critice. Ajută la trecerea unor obstacole majore și la luarea deciziilor bune, cu efect pe termen lung. Aduce iubirea în viața celor singuri, pasiunea, dar și înțelepciunea.

Safirul

Această piatră are incredibile puteri protectoare, cu atât mai puternice dacă este purtat în contact cu pielea. Se știe despre safir că este o piatră magică și ajută la împlinirea dorințelor, protejând posesorul de invidie, ură și bârfe. Este un talisman potrivit pentru Fecioare și Vărsători, dar influențează pozitiv și nativii din Taur, Gemeni, Balanță sau Săgetător. Safirul atrage prosperitatea și este un cadou plin de noroc pentru aniversarea a 25 de ani de căsnicie.

Smaraldul

Această piatră aduce noroc și crește puterea de intuiție. Este un talisman magic pentru cei născuți în zodia Taurului și a Balanței și protejează de energiile negative. Aduce liniștea sufletească și echilibrul, fiind și un simbol al fertilității. Crește speranța, încrederea în forțele proprii și vitalitatea.

Turcoazul

Energiile lui revitalizante ajută organismul, crește puterea de concentrare și te ajută să îți stăpânești emoțiile în momentele critice. Este piatra nativilor din Săgetător, Capricorn și Taur cărora le sporește curajul și înțelepciunea. Turcoazul protejează împotriva deochiului și apără de accidente pe perioada călătoriilor. Este recomandat și celor cărora le este frică de întuneric sau care suferă de diverse fobii.

credit foto: 123rf.com