Zodia Berbec

Fire dinamică și activă, bătăioasă și ambițioasă, nu te lași prea des influențată de superstiții și semne de rău augur. Ești convinsă că, dacă ești suficient de puternică, poți trece peste orice obstacol. Cu toate acestea, tocmai încrederea de sine te face să dai crezare vechilor credințe. Când îți merge mai rău, începi să cauți un țap ispășitor și dai vina pe tot felul de semne rele din jur. Iar, dacă îți țiuie urechea, ți-e teamă că te vorbește cineva de rău.  Nu mai ține cont de aceste superstiții, pentru că tot tu ești cea care va face lucrurile să meargă bine!

Zodia Taur

Ești o persoană practică și cu picioarele bine înfipte pe pământ. Așa că nu prea bagi în seamă sfaturile altora și cu atât mai puțin semnele rele. Cu toate acestea, superstițiile te influențează în momentele în care pierzi ceva. Dacă îți iese în cale cineva cu un pahar sau cu un vas gol, ți-e teamă că e semn de sărăcie și că vei pierde bani. Ferește-te de această superstiție și ai grijă să nu te păgubești singură!

Zodia Gemeni

Zodia ta este cea mai puțin influențată de semne și superstiții. Ești omul argumentelor, al teoriilor și al legăturilor logice. Nu prea crezi în vorbe, decât dacă există și o bază reală. Cu toate acestea, ești tentată să crezi în vise și, uneori, ai impresia că simbolurile pe care le vezi în vis te ajută să prevezi viitorul. Nu te lăsa amăgită de imaginile stranii care îți apar în timpul nopții. Din cauza lor, ai putea lua decizii greșite.

Zodia Rac

Se spune despre Raci că sunt sensibili, emotivi și schimbători. Pentru ei contează foarte mult simbolurile și semnele din jur, visele și superstițiile. Dacă te recunoști în această descriere, probabil știi deja cât de afectată ești de toate superstițiile legate de casă și de familie. Dacă spargi o oglindă, ți-e teamă de ghinion, dacă intri în casă cu stângul, te întorci din ușă să mai treci pragul o dată… Fii mai sigură pe tine și nu mai pleca urechea la vorbele din bătrâni, pentru că tu ești stăpâna destinului tău!

Zodia Leu

Superstițiile despre eșecuri și decizii greșite sunt cele care te influențează cel mai mult. Ești o luptătoare și vrei să fii mereu cu un pas înaintea altora, mereu prima, mereu în câștig. Când te împiedici cu stângul, ți-e teamă că vei da greș sau că vei fi păcălită. Dacă verși sarea, ți-e teamă de ghinioane și risipă. Ca să le faci față semnelor rele, porți adesea talismane norocoase precum o potcoavă sau un trifoi de aur, chiar dacă știi în adâncul sufletului tău că nu te ajută prea mult.

Zodia Fecioară

Dezorganizată, uneori, și neatentă, ești totuși o persoană rațională și realistă. Îți place să ții lucrurile sub control și într-o anumită ordine, așa că haosul pe care îl provoacă superstițiile nu te caracterizează. Cu toate acestea, te poate influența și pe tine, în anumite momente, sfaturile din vechime despre treburile casei: să nu coși marți sau vineri, că îți coși norocul; să nu risipești sarea, că îți risipești banii; să nu dai bani cu împrumut lunea, că ai ghinion toată săptămâna; să nu duci gunoiul seara, că te paște neșansa.

Zodia Balanță

Nativii zodiei sunt superstițioși în felul lor, chiar dacă nu o recunosc. Nu prea crezi tu în superstițiile complicate și aberante, dar tot bați în lemn când auzi de pățaniile nefericite ale altora. Mai superstițioasă devii când se întâmplă ceva neplăcut în relația de cuplu, pentru că ai nevoie de liniște și echilibru în dragoste. Dacă ai scăpat foarfeca pe jos, ți-e teamă că iubitul ar putea fi infidel. Nu îi faci niciodată cadou mănuși, ca să nu te părăsească, iar de Revelion, la miezul nopții, ai grijă să îl săruți sub vâsc, să fie toată viața lângă tine.

Zodia Scorpion

Ești semn de Apă, iar superstițiile îți vin ca o mănușă. Le folosești zi de zi, ții cont de ele și îți este teamă îndeosebi de farmece și blesteme. Dacă primești cadou un set de cuțite de la iubitul tău, ți-e teamă că relația voastră se va încheia. Dacă treci pe lângă un cimitir, îți bagi mâinile în buzunare, să nu te ajungă spiritele rele. Te ferești să aprinzi lumânări seara, să nu atragi duhurile necurate. Fii mai optimistă, pentru că semnele rele sunt doar închipuiri, iar cine vrea să te blesteme nu are nicio șansă.

Zodia Săgetător

Îți place să provoci providența și ești curios să descifrezi toate semnele misterioase care ți se arată. Nu este de mirare că te lași influențată și de superstiții, dar numai de cele care îți aduc noroc. Îți place să porți simbolul zodiei tale la gât, mai ales din aur, sau un trifoi cu patru foi, aduni tot felul de brățări și talismane norocoase, pui o potcoavă deasupra ușii și ești bucuroasă când îți trece calea un câine, semn că ți se va întâmpla ceva bun în ziua aceea.  Este bine să fii optimistă, dar nu te baza numai pe superstițiile norocoase!

Zodia Capricorn

Niciodată nu iei superstițiile în serios, dar nici nu le respingi cu desăvârșire. Când treci prin momente de cumpănă, când susții un examen sau mergi la un interviu, ai face orice să ai succes, de aceea te ferești de pisica neagră și nu ieși din casă cu stângul. De Înviere sau de Crăciun porți întotdeauna haine noi să lași în urmă nenorocul și să atragi lucrurile bune de partea ta, iar dacă primești un portofel cadou, îi ceri persoanei să îți pună și un bănuț înăuntru, să nu rămână gol tot anul. Dar respectarea superstițiilor nu îți garantează că vei fi ferită toată viața de ghinion.

Zodia Vărsător

Râzi de superstiții, dar îți este un pic teamă de ele, mai ales când constați că se adeveresc în anumite situații. Dacă se întâmplă să scapi furculița pe jos și apoi să îți vină musafiri la ușă, superstițiile te intrigă de-a dreptul. Iar în zilele de vineri 13 preferi să lași totul baltă și să nu te apuci de nimic, decât să ți se întâmple ceva rău. Cel mai bine ar fi să păstrezi o atitudine echilibrată față de superstiții, să te amuzi, dar să ții cont și de sfaturile lor.

Zodia Pești

Atrasă de paranormal și mistere, superstițiile te fascinează și încerci să ții cont de ele în orice împrejurare importantă. Când ai noroc, te bucuri că totul este așa cum ți-ai dorit, dar când nu îți iese ceva, dai vina pe semnele rele, pe soarta oarbă sau pe blesteme. Îți plac în mod deosebit superstițiile care te ajută să îți împlinești dorințele și cele pentru prosperitate și sănătate. Îți pui întotdeauna o dorință când cade o stea, nu te întorci înapoi, dacă ai uitat ceva, iar dacă îți cade o geană, o pui în sân, cu speranța că ți se va îndeplini cel mai mare vis. Ferește-te de superstițiile inspirate de teamă și nefericire, păstrează atitudinea pozitivă și vei atrage lucrurile bune.

sursa foto: Foter.com