Zodia Fagului

22 decembrie

Persoanele născute sub acest semn apreciază lucrurile fine, de calitate şi sunt preocupate de felul în care arată. Materialişti, buni organizatori ai vieţii şi carierei lor, Fagii îşi organizează finanţele atât de bine, încât nu rămân aproape niciodată fără bani. Faptul că nu riscă inutil şi sunt foarte înţelegători, transformă Fagii în conducători excelenţi, dar şi în parteneri de viaţă stabili.

Punctele forte: capacitatea Fagului de a conduce este înnăscută, aşa încât se orientează spre funcţii care să îi permită să se afirme ca lider. În această poziţie, Fagul este foarte atent la nevoile celorlalţi și acţionează spre binele tuturor.

Zodia Bradului

1 – 11 ianuarie, 5 – 14 iulie

Chiar şi atunci când greşeşte, nativul acestei zodii va avea acelaşi mers plin de demnitate, asta pentru că ştie să îşi asume greşelile. În materie de haine şi mâncare, Bradul este sofisticat, îi plac culorile şi decorurile. Are mai tot timpul toane şi se încăpăţânează să creadă că numai el are dreptate. Tendinţa de a fi egoist este incontrolabilă, dar nu şi cu cei apropiaţi lui.

Punctele forte: are multă încredere în instinctul şi în sentimentele sale, de aceea Bradul greşeşte foarte rar în judecarea unor situaţii sau a oamenilor. Nativul acestei zodii petrece mult timp în singurătate, analizând cu atenţie fiecare gând pe care îl are.

Zodia Ulmului

12 – 24 ianuarie, 15 – 25 iulie

Persoana născută sub acest semn are curajul şi nobleţea de a privi spre oamenii care au nevoie de ajutor, spre cei săraci şi spre cei neglijaţi. Deşi este foarte atent cu cei din jur, nu este la fel de tolerant cu cei care greşesc faţă de el. În general, Ulmul este vesel, îi place să conducă, dar nu cu forţa. Poate fi un partener onest şi credincios, nobil şi generos. Este apreciat pentru că are simţul umorului şi un simţ practic deosebit care îl ajută să acumuleze uşor proprietăţi şi valori materiale.

Punctele forte: optimismul şi uşurinţa cu care găseşte mici motive de bucurie îl transformă pe Ulm într-o persoană a cărui companie este frecvent căutată. Nu se agaţă de trecut şi nu îşi face planuri pentru viitor, ci preferă să trăiască clipa.

Zodia Chiparosului

25 ianuarie – 3 februarie, 26 iulie – 4 august

Personalitatea Chiparosului este foarte puternică, dar adaptabilă. De cele mai multe ori, viaţa este generoasă cu nativul acestei zodii şi, chiar dacă nu se întâmplă acest lucru, Chiparosul va accepta mulţumit ceea ce i se oferă. Îşi doreşte să aibă bani şi să studieze mult. Însă nu îşi va dedica tot timpul liber pentru îndeplinirea acestor dorinţe. Urăşte singurătatea şi este un amant pasional, care vrea tot timpul mai multă atenţie de la partener.

Punctele forte: o viaţă perfectă pentru Chiparos este cea în care are libertatea de a fi el însuşi. Trebuie să spună ceea ce gândeşte şi să facă ceea ce vrea. În caz contrar, devine iritat şi închis în sine. Este foarte creativ şi neconvenţional, aşa că rareori se plictiseşte.

Zodia Plopului

4 – 8 februarie; 1 – 14 mai; 5 – 13 august

În pofida caracterului extrovertit, Plopul nu are foarte multă încredere în sine. Totuşi, atunci când trebuie, poate să îşi adune forţele şi curajul pentru a înfrunta situaţiile dificile. Este foarte pretenţios şi adesea singur, din cauza atitudinii sale. Dar este o persoană pe care te poţi baza oricând, în parteneriate de orice gen, fie că este vorba despre relaţii profesionale, fie că este vorba despre relaţii sentimentale. Gândirea Plopului este pragmatică, rareori bazându-se pe intuiţie.

Punctele forte: Plopul urmărește adevărul şi, atunci când are ocazia, demască falsitatea şi minciuna. Face din acest lucru un război al minţii, nu al sentimentelor. Graţie isteţimii sale, Plopul are fler de investigator.

Zodia Cedrului

9 – 18 februarie; 14 – 23 august

Nativul acestei zodii ştie să se adapteze oricărei situaţii şi nu este deloc timid. Are o frumuseţe şi o sănătate de invidiat, de aceea are foarte multă încredere în sine şi are tendinţa de a-i privi de sus pe ceilalţi. Este foarte hotărât, nerăbdător să îşi etaleze talentele şi priceperea, având numeroase abilităţi şi o capacitate bună de concentrare. În ciuda aroganţei de care dă dovadă de multe ori, Cedrul este un optimist în materie de iubire. Crede în dragostea adevărată, care răstoarnă munţii.

Punctele forte: Pentru Cedru nu există zonă de mijloc şi rareori acceptă un compromis. În relaţiile cu persoanele apropiate este tranşant: ori prieteni, ori duşmani.

Zodia Pinului

19 – 29 februarie; 24 august- 2 septembrie

Pinul fuge de singurătate şi caută mereu compania unor oameni plăcuţi. Alege un serviciu comod, o locuinţă cât mai apropiată de locul de muncă şi cât mai puţin solicitantă. Prietenos, Pinul îşi face uşor prieteni şi îi face să se simtă speciali. Se îndrăgosteşte foarte repede, dar la fel de repede trece la următoarea aventură. O relaţie este o provocare prea mare, necesită efort şi implicare, consum de energie, iar Pinul nu se poate dedica pe termen lung unei singure persoane.

Punctele forte: principalul atuu al Pinului este obiectivitatea. Bazele educaţiei sunt solide, iar regulile după care îşi trăieşte viaţa sunt permanent îmbunătăţite. Este bun organizator şi reuşeşte să ţină minte toate micile detalii.

Zodia Salciei

1 – 10 martie; 3 – 12 septembrie; 3 – 11 noiembrie

Nativul acestei zodii este foarte atractiv, în mare parte datorită firii sale melancolice. Pentru că pare izolat într-o lume a lui, este un mister pentru ceilalţi. Pentru a cunoaşte măcar o parte din bogăţia interioară a Salciei, trebuie să îţi petreci mult timp cu ea, pur si simplu stând alături şi observându-i reacţiile. Îşi doreşte să călătorească şi visează să ajungă în locuri rupte de civilizaţie. Fire onestă, Salcia iubeşte oamenii simpli, alături de care se poate relaxa. În dragoste pune destul de multe condiţii când iubeşte şi nu o mulţumesc declaraţiile simple.

Punctele forte: Salcia are un simţ inegalabil pentru siguranţă şi orientare. Tolerantă, darnică, generoasă, Salcia are succes uşor pe plan profesional şi social.

Zodia Lămâiului

11 – 20 martie; 13 – 22 septembrie

Lămâiul acceptă faptul că viaţa este alcătuită din elemente ciudate şi diferite, aşa încât ia lucrurile ca atare fără să îşi pună prea multe întrebări. Urăşte conflictele şi face orice ca să le evite. Nu face faţă unui serviciu care presupune multă bătaie de cap şi, în general, nu îi place să depună efort fizic. Nativul acestei zodii este îndemânatic, dar nu suficient de hotărât pentru a-şi pune în valoare talentele. Este deseori morocănos şi se plânge din aproape orice, dar nu este capabil să riposteze dur când îl deranjează ceva. Ca partener, Lămâiul este foarte gelos, dar loial.

Punctele forte: Forţa nativului acestei zodii stă chiar în caracterul lui sensibil şi delicat. Cu felul lui deschis de a fi, Lămâiul dă speranţă celorlalţi şi știe să te încurajeze.

Zodia Stejarului

21 martie

Trăsăturile fizice şi cele psihice par să se împletească de minune în portretul Stejarului: robust, impresionant şi puternic. Curajos şi necruţător, nativul acestei zodii pare tot timpul pregătit să înfrunte greutăţile vieţii şi să acţioneze pentru binele său şi al celorlalţi. Este o persoană cu picioarele pe pământ, pe care te poţi baza oricând. În ciuda forţei sale, Stejarul are şi partea lui sensibilă. Îl impresionează în special copii mici şi animalele neajutorate. Pentru a prospera, are nevoie de mult spaţiu, de aceea preferă să îşi facă o carieră mai întâi, apoi se gândeşte la posibilitatea de a-şi întemeia o familie.

Punctele forte: Persoana născută sub acest semn are o energie inepuizabilă. Stejarii au idei foarte interesante şi ştiu să le pună în practică. Alături de ei, nu te vei plictisi niciodată!

Zodia Alunului

22 – 31 martie; 24 septembrie – 3 octombrie

Nativul acestei zodii are o personalitate plăcută. Îşi face uşor prieteni pentru că nu este pretenţios. Chiar dacă greşeşti faţă de el, Alunul nu te va tăia de pe lista lui de prieteni. Asta nu înseamnă că poate fi păcălit sau că poţi profita de amabilitatea lui. Impresionează în situaţii deosebite şi se dovedeşte a fi un luptător aprig pentru cauze sociale. Are foarte multă energie pe care o poate consuma doar într-o acţiune amplă. Dar în dragoste este capricios și îşi schimbă rapid dispoziţia. Dacă este iubit sincer, este onest şi stabil ca partener.

Punctele forte: Alunul iubeşte provocările, în special dacă acestea îl duc într-o zonă absolut nouă. Acceptă cu nerăbdare rolul de pionier, indiferent dacă este vorba despre o provocare spirituală, fizică sau intelectuală.

Zodia Scoruşului

1-10 aprilie; 4-13 octombrie

Veselia molipsitoare şi pofta de viaţă a Scoruşului îl face un personaj încântător, a cărui prezenţă este căutată de toată lumea. Deşi pare incredibil, nativul acestei zodii este total lipsit de egoism. Îi place să atragă atenţia, dar asta pentru a se înconjura de prieteni. Tot ce îşi doreşte este să trăiască în armonie cu oamenii din jur. Mereu în mişcare, Scoruşul te va prinde în jocuri care presupun sporturi de echipă sau proiecte legate de petreceri şi aniversări. În privinţa locului pe care îl numeşte “acasă”, Scoruşul este foarte flexibil. Se simte bine oriunde și este ospitalier.

Punctele forte: Scoruşul este un membru important al comunităţii. Are mult bun simţ şi respect pentru ceilalţi, ştie să asculte opiniile tuturor, înainte de a lua o decizie. Diplomaţia şi abilitatea de bun organizator sunt cele mai puternice valori ale sale.

Zodia Arţarului

11 – 20 aprilie; 14 – 23 octombrie

Imaginaţia bogată şi originalitatea sunt calităţile dominante ale Arţarului. Graţie capacităţii de a memora foarte rapid şi fără prea mult efort, nativul acestei zodii poate schimba cu uşurinţă domeniul în care lucrează, dovedindu-se în scurt timp un angajat model. În ciuda aparenţei timidităţi şi a faptului că este retras, Arţarul este foarte ambiţios şi mândru de realizările sale. Comportamentul său influenţează mult şi viaţa de cuplu. Deşi încearcă să impresioneze prin calităţile sale, Arţarul pierde rapid din credibilitate şi este adesea părăsit.

Punctele forte: Arţarul este independent, optimist și mereu în căutarea ineditului. Deşi învaţă foarte uşor, Arţarul nu îşi bazează întreaga existenţă pe capacitatea de memorare, ci este foarte receptiv emoţional.

Zodia Nucului

21 – 30 aprilie; 24 octombrie – 11 noiembrie

Trăsăturile fundamentale ale Nucului sunt strâns legate de latura sa pasională. Nu acceptă compromisul şi nu iartă greşelile nimănui. Ciudat şi plin de contraste, adesea egoist, nativul acestei zodii îşi manifestă deseori latură agresivă, chiar dacă o face pe un ton glumeţ. Vrea să îi fie respectat punctul de vedere, şi încearcă să se impună inclusiv în situaţiile în care el nu are dreptate. Poate fi admirat de ceilalţi, dar nu este prea agreat sau plăcut. În relaţia de cuplu, Nucul este un partener dificil şi neobişnuit, foarte gelos şi pasional.

Punctele forte: Nucul se simte puternic în special în familie. Din acest motiv, nativul zodiei va căuta stabilitatea şi dragostea și va face tot posibilul pentru a menţine o legătură strânsă cu familia.

Zodia Castanului

15 – 24 mai; 12 – 21 noiembrie

Având un simţ al dreptăţii înăscut, Castanul nu vrea sa impresioneze prin calităţile sale fizice sau prin averea lui, ci preferă să fie discret şi diplomat în situaţii complicate. În comunitate, vrea să fie de ajutor celorlalţi şi să contribuie la binele general. Dacă îşi găseşte meseria potrivită, atunci o va face cu multă atenţie şi corectitudine. Are nevoie tot timpul să fie încurajat şi lăudat. Iubeşte o singură dată în viaţă şi se implică total, de aceea, ca adult are probleme în găsirea unui partener.

Punctele forte: Fără îndoială, forţa Castanului vine din scopurile nobile pe care îşi propune să le atingă şi uşurinţa cu care se dedică realizării acestora. Are capacitatea de a se adapta şi de a accepta şi soluţiile neconvenţionale sau inedite.

Zodia Frasinului

25 mai – 3 iunie, 22 noiembrie – 1 decembrie

Neobişnuit de atractiv, plin de viaţă şi impulsiv, nativul Frasin nu dă niciodată atenţie criticilor. Este ambiţios şi inteligent, îi place să se joace cu soarta, dar te poţi baza pe el. În ciuda ambiţiei lui, acest nativ este foarte tolerant cu sine însuşi. Frasinul este prudent în dragoste, uneori lasă mintea să dicteze regulile inimii, dar ia foarte în serios relaţiile de lungă durată. Cele mai importante lucruri pe care şi le doreşte în viaţă sunt libertatea, independenţa pentru minte şi suflet.

Punctele forte: Explorator înnăscut, Frasinul transformă fiecare experienţă a vieţii într-o nouă etapă a cunoaşterii. Îşi doreşte să fie cu un pas înaintea celorlalţi, aşa că încearcă mereu să îşi depăşească limitele şi să se dezvolte intelectual.

Zodia Carpenului

4 – 13 iunie; 2 – 11 decembrie

Carpenului îi place mult confortul şi încearcă să îşi facă viaţa cât mai simplă şi plăcută posibil. Vrea să deţină controlul asupra vieţii sale, pe care o transformă într-un lanţ de decizii disciplinate şi raţionale. Îşi doreşte un partener stabil, bun la suflet, calm, deştept şi extrovertit. În acelaşi timp, visează mai tot timpul la amanţi neobişnuiţi. Atunci când e implicat în activităţi sociale, nativul acestei zodii este foarte conştiincios. Pentru ceilalţi, Carpenul este un sprijin stabil, foarte rezistent, care se dovedeşte a fi un bun prieten.

Punctele forte: Carpenul este genul de persoană căreia îi place să acţioneze. În timp ce alţii stau şi fac planuri, discutând cum să abordeze o problemă, Carpenul e deja în mijlocul acţiunii. Cu toate acestea, este foarte realist şi îşi cunoaşte limitele.

Zodia Smochinului

12 – 21 decembrie; 14 – 23 iunie

Foarte puternic, Smochinul se motivează uşor pentru a învăţa sau pentru a realiza sarcinile care îi revin. Nu acceptă să fie contrazis şi nu acceptă niciun argument care nu îi este pe plac. Dacă ajunge în postura de şef, este antipatizat de majoritatea colegilor. În ciuda caracterului său dificil, acasă se transformă total. Îşi iubeşte familia şi copiii, este tot timpul atent la ce îşi doresc, se joacă în fiecare zi cu cei mici şi nu uită să îi facă soţiei câte o surpriză din când în când. Rămâne superficial doar în relaţiile din afara casei.

Punctele forte: Deschiderea Smochinului spre cunoaştere este sporită de talentele numeroase pe care le descoperă în sine, în timp. Rezultatele sunt atât de spectaculoase încât munca sa ajunge să fie admirată chiar şi de duşmani.

Zodia Mesteacănului

24 iunie

Unul dintre cele mai plăcute şi mai optimiste semne, Mesteacănul este elegant în gesturi şi în ţinută, e prietenos, nepretenţios şi foarte modest. Cel mai mult îndrăgeşte stilul de viaţă simplu, cât mai apropiat de natură. În comunitate, Mesteacănul aduce un plus de bucurie, fiindcă vede tot timpul jumătatea plină a paharului. Are o atitudine atât de pozitivă, încât nici măcar situaţiile de criză nu îi dărâmă încrederea în sine. Este convins că, printr-o minune, va face faţă tuturor greutăţilor.

Punctele forte: Oricât de complicate şi de grele ar fi situațiile pe care le întâlnește, Mesteacănul le face faţă uşor şi îşi păstrează calmul. Indiferent dacă problemele care se ivesc par a nu avea rezolvare, nativul acestui semn găseşte aproape tot timpul o soluţie salvatoare.

Zodia Mărului

23 – 31 decembrie, 25 iunie – 4 iulie

Nativii guvernaţi de acest semn au o aură care pare să strălucească. Ei cred cu tărie în binele universal. Caută armonia şi pacea în tot ceea ce îi înconjoară şi, mai ales, în oameni. Dacă trăiesc într-un mediu echilibrat şi plăcut, devin persoane amabile şi atrăgătoare. Merii sunt iubitori şi romantici. Au nevoie de dragoste ca să trăiască, aşa cum alţii au nevoie de aer. Sunt şarmanţi când se îndrăgostesc, le place să flirteze şi atrag atenţia sexului opus în orice împrejurare. Deşi se aventurează în jocurile iubirii, au nevoie de parteneri tandri şi loiali.

Punctele forte: Forţa Mărului stă în capacitatea sa de a fi realist, păstrându-şi însă o sensibilitate aparte. Are o imaginaţie liberă, bogată şi este optimist.

Zodia Măslinului

23 septembrie

Nativul acestei zodii este o persoană rezonabilă, echilibrată. Chiar dacă este nedreptăţit, preferă să fie iertător şi tolerant faţă de persoana care l-a rănit. Evită întotdeauna situaţiile conflictuale, manifestate atât prin violenţă fizică, dar şi verbală. Măslinul este în majoritatea timpului bine dispus şi calm. Gelozia este un sentiment pe care Măslinul îl repudiază indignat. El ştie să iubească fără să pună condiţii. În timpul liber, nativul zodiei petrece ore întregi alături de o carte bună sau caută prietenia unor oameni sofisticaţi, la fel de interesaţi de literatură.

Punctele forte: Măslinul este onest şi se ghidează toată viaţă după aceleaşi reguli fixe ale sincerităţii şi corectitudinii. Chiar dacă nu ridică vocea şi nu foloseşte forţa, atunci când este vorba de binele lui, Măslinul rămâne tare pe poziţii şi îşi menţine opiniile.

credit foto: foter.com