Semn de Pământ și zodie cardinală, Capricornul este orientat spre acțiune, decizie și schimbare. Persoanele născute în această zodie au o mulțime de calități și trăsături puternice care le fac speciale. Iată câteva dintre cele mai puțin cunoscute, pentru care merită să fie apreciate.

 

Nativii Capricorni se descurcă singuri

Capricornii sunt de admirat cum reușesc ei mai mereu să se descurce singuri în diverse situații și împrejurări. Foarte rar, doar când problemele îi depășesc, cer ajutor. În rest, preferă să facă totul singuri și să nu depindă de nimeni.

Sunt hotărâți și rapizi

În tot ceea ce face, Capricornul este decis să ajunsă la țelul propus. Este calculat, muncitor și responsabil. Când ia o decizie, oricât ar fi de grea, trebuie să o ducă la bun sfârșit, altfel eșecul îl va bântui ani de zile.

Firi mândre

Nativilor Capricorni le este cel mai teamă de ridicol și de bârfa lumii. Se străduiesc să fie impecabili, să nu greșească și să nu le dea altora motive să îi vorbească pe la colțuri. În carieră, dar și în familie, au mândria de a fi un adevărat exemplu.

Sensibili, deși nu vor să o arate

Persoanele născute în Capricorn știu să își ascundă sentimentele și emoțiile sub o mască rigidă, dar cine îi cunoaște bine, știe cât pot fi de sensibili. Îi respectă pe cei din jur și au pretenția să fie respectați. Dacă ceilalți îi lovesc sau îi disprețuiesc, vor suferi mult mai mult decât arată.

Stabili în orice relație

Dacă și-a dat cuvântul, nimic nu îl va mai întoarce din drum. Nativul  Capricorn ia o decizie după multă chibzuință și nu își încalcă promisiunile, chiar dacă iese în pierdere. Este stabil în dragoste, în relațiile de prietenie și în orice acțiune îndrăzneață în care se implică.

Surprinzători în dragoste

Când sunt îndrăgostiți cu adevărat, nativii Capricorni sunt plini de surprize. Glumesc mult, râd cu poftă, iubesc cu patimă, dar numai în intimitatea dormitorului. În public, își rețin gesturile tandre și par lipsiți de farmec.

Au o viziune amplă asupra vieții

Datorită curajului și inteligenței, Capricornii nu se tem de nimic din ce le-ar putea aduce viața. Au o viziune de ansamblu corectă, bine desenată și sunt foarte realiști, ceea ce îi ajută să ia decizii corecte și să nu viseze niciodată la cai verzi pe pereți. Ei știu ceea ce pot, de aceea obțin mai mult decât alții!