Cu toții sperăm ca anul 2023 să fie mai bun și sperăm ca diplomația, civilizația și tehnologia să învingă dictatura și războiul. Dar Nostradamus pare să fi făcut câteva previziuni periculoase pentru 2023. Iată cum au fost interpretate catrenele lui, din perspectiva celor mai noi evenimente și tendințe globale.

Prăbușirea unui imperiu

Nostradamus prevede că anul 2023 va fi anul în care se va prăbuși un mare imperiu, mai bine zis o țară deosebit de puternică și influentă. Poate fi vorba despre Rusia sau despre China, după cum cred futuriștii care analizează catrenele marelui prezicător francez.

Nostradamus a scris că un imperiu bogat va cunoaște dezastrul, va deveni victima unor catastrofe și pierderi financiare pe care nu le mai poate recupera. 2023 va fi anul în care va începe marele declin și nimic nu va putea salva acest ”imperiu”.

O criză financiară de proporții

Tot 2023 este anul care va marca începutul unei crize puternice la nivel global. Această criză va persista mai mulți ani la rând și va afecta absolut toate statele lumii. Această criză va afecta profund țările slabe și va duce la o depopulare gravă în unele zone ale lumii.

Drept urmare, migrația va deveni un fenomen tot mai îngrijorător. Un val de migrație puternic, peste 2 milioane de persoane, va atinge punctul culminant în luna august, cei mai mulți migranți fugind de sărăcia extremă și de războaiele din zonele lor de origine.

Moartea președintelui Rusiei

Multe voci fac predicții cu privire la sănătatea lui Putin. Iar unii futurologi preferă să creadă că el va muri în 2023. Se pare că este una dintre cele mai puternice previziuni periculoase făcute de Nostradamus pentru acest an.

Putin va fi doborât de o boală autoimună pentru care nu există niciun leac, se mai arată în catrenele marelui prezicător. Rămâne de văzut dacă este sau nu o simplă speculație generată de resentimentele care se adună acum împotriva liderului rus.

Europa, lovită de războaie și atacuri nucleare

Unele zone din Europa vor fi cumplit afectate de război și de atacuri nucleare în 2023, se mai arată în catrenele lui Nostradamus. Drept urmare, zone largi de pe continent vor fi depopulate.

Este posibil ca previziunile lui Nostradamus să fie legate de scăderea tot mai accentuată a natalității din multe state europene. Să sperăm că previziunile periculoase pentru 2023 legate de atacuri nucleare nu se adeveresc.

Un nou Papă la Vatican și un război religios

Se pare că anul 2023 va aduce și un nou Papă care va conduce Biserica Catolică. Dar schimbarea lui poate declanșa un nou război religios care va dura cinci ani.

Noul Papă va domni între anii 2023 și 2028, dar domnia lui va fi dominată de confruntări, crize puternice și răfuieli interne care vor destabiliza biserica catolică mai mult ca oricând.