Se spune că energiile din timpul eclipsei de Lună plină sunt mult mai puternice decât în timpul fazelor obișnuite de Lună plină. În această perioadă se intensifică uraganele, cutremurele și evenimentele astrale stranii.

La nivel individual, se pot intensifica dureri vechi, poți suferi pierderi, poți avea ghinion când nu te aștepți, unele lucruri se amână, în timp ce apar altele la care nici nu sperai. Luna plină poate aduce și obstacole și eșecuri, dar și câștiguri sau vești bune. Este o perioadă controversată pentru toți.

În schimb, de câteva generații bune, au fost observate câteva influențe și consecințe care se repetă în timpul eclipsei de Lună plină, drept pentru care au fost stabilite câteva reguli de bun augur.

Ce să nu faci în timpul eclipsei de Lună plină

Hrana și orele de masă

Este indicat ca, în cele trei zile, de la declanșarea eclipsei să nu mănânci seara după ora 18.00. Și în general este bine să ai o hrană cât mai ușoară și sănătoasă, să te ferești de alimentele prea grase, de alcool și de dulciuri. Acest sfat este legat de faptul că în preajma Lunii pline pot fi accentuate anumite boli și suferințe vechi, iar mâncărurile grase și grele sau alcoolul vor avea consecințe neplăcute.

Evită să călătorești pe distanțe mari

Se spune că este bine să eviți călătoriile pe distanțe mari când este eclipsă de Lună. Nu se știe niciodată cum se poate termina drumul tău, pentru că Luna plină înseamnă uneori un sfârșit brusc, nedorit sau complicat. Pot apărea probleme cu actele, cu mașina, cu avionul, te pot încurca unele persoane fără intenție și pot crește cheltuielile tocmai atunci când crezi că ai ajuns la liman.

Evită întâlnirile romantice

Cu toate că Luna plină înseamnă seri pline de dragoste, astrologii indieni nu recomandă deloc întâlnirile pasionale. Ține minte că Luna plină înseamnă totuși sfârșitul unei etape sau a unei situații, iar eclipsa poate accentua această tendință.

O seară de dragoste poate să înceapă frumos, dar nu se știe cum se termină din cauza eclipsei.

Ai grijă cu intervențiile chirurgicale

Dintre toate procedurile medicale, operațiile sunt cele mai dificile și imprevizibile, de aceea ele trebuie efectuate înainte de Luna plină sau la trei zile după. Energia Lunii pline poate amplifica durerile și suferința în urma operațiilor, de aceea se recomandă să fie amânate, dacă este posibil. După Luna plină, când energia ei descrește, procesele din organism intră treptat în ritmul lor obișnuit și operațiile sunt mai ușor de suportat.

Nu lua bani cu împrumut și nu face nicio datorie

În timpul eclipsei de Lună plină ferește-te de datorii și nu lua bani de la nimeni, nici măcar sume mici. Este indicat să faci donații celor nevoiași sau să cumperi ceva frumos și util unui copil, dar să nu iei bani. Este o superstiție din astrologia orientală legată de faptul că datoriile, într-un moment în care energia Lunii este la apogeu, se pot înmulți sau se pot întoarce împotriva ta. În schimb, dacă ești generoasă, vei avea parte de bine.

foto: Shutterstock