Nativii Săgetători sunt în general sociabili, comunicativi și prietenoși, dar au tot felul de idei pe care cei din jur nu le acceptă prea ușor. Toanele, capriciile și schimbările de decizie sunt cel mai greu de acceptat la Săgetători care se numără printre nativii dificili ai zodiacului. Cu toate acestea, există 3 zodii cu care Săgetătorii se înțeleg foarte bine și în dragoste, și în viața de zi cu zi.  

Săgetătorii sunt compatibili cu nativii din Berbec

Berbecul poate fi un partener potrivit pentru Săgetător, fiind mare amator de distracţii și mici aventuri. Între cei doi se va înfiripa rapid o relație bună. Deși amândoi sunt destul de dificili și încăpățânați, vor reuși cumva să își canalizeze energia în aceeași direcție și să se îndrepte către aceleași lucruri. Iar când un Berbec își pune ceva în cap, atunci Săgetătorul găsește cele mai ingenioase căi să transforme ideile lui în realitate.  

În dragoste, cuplul cel mai potrivit ar fi între femeia Berbec și bărbatul Săgetător. Atracția dintre ei este puternică și reușesc să mențină flacăra pasiunii vreme îndelungată, chiar dacă trec prin multe momente critice.   

Nativii Săgetători sunt atrași de Gemeni și viceversa

Stilul lor de viaţă seamănă în mare măsură. Sunt oameni dinamici, cu multe idei și planuri, sunt întreprinzători, le plac schimbările și călătoriile și orice activitate care iese din rutină. Gemenii și Săgetătorii se înțeleg din priviri, vor aceleași lucruri și se sprijină unul pe altul, chiar dacă uneori Gemenii sunt mai ambițioși și sunt interesați de valori materiale.

În dragoste, atracţia dintre Săgetători și Gemeni este irezistibilă, dar le lipseşte profunzimea sentimentelor. Sunt rare cuplurile din aceste zodii care pot rezista împreună toată viața. Dar, cât timp sunt împreună, viața lor este plină de pasiune și aventuri.

Săgetătorii pot avea relații foarte bune cu Vărsătorii

Cei doi nativi parcă se înţeleg din priviri, sunt primii la distracţie şi ultimii la muncă. Amândoi sunt atrași de tot felul de activități și sporturi în aer liber, le place să călătorească, le place să se înconjoare de prieteni și să petreacă. Nu suportă să rămână singuri și fac gesturi generoase față de oamenii din jurul lor pentru a-i ține aproape.  

În dragoste, pot avea o relaţie de lungă durată, doar că sentimentele Vărsătorului nu vor fi la fel de aprise ca ale Săgetătorului. Nativul Vărsător se simte excelent primind pasiunea și dragostea Săgetătorului, dar el nu se implică trup și suflet în relație, însă nici nu are nevoie de altcineva.