Cifra 7 este, poate, cea mai complexă și complicată dintre toate cifrele simbolice folosite în numerologie și astrologie. Anul cifrei 7 este înconjurat de o aură mistică deosebită, iar numerologii își pun mari speranțe în 2023.

7, cifra norocului și a providenței

În cultura occidentală, 7 reprezintă ”un tot unitar”, ceva complet, de sine stătător, cu o forță stabilă deosebit de puternică. Iar această semnificație pornește de la cea mai importantă teză a Bibliei care susține că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. Uniunea dintre pământ şi cer, dintre cele lumeşti şi cele sfinte stă în puterea şi unitatea lui “şapte”.

În multe culturi ale lumii, precum și în astrologie sau numerologie, numărul 7 este considerat cel mai norocos dintre toate. Din punct de vedere matematic, 7 este un număr prim la care se raportează numeroase teorii care ne ghidează viața. Am împărțit săptămâna în 7 zile și am conturat bazele astrologiei după cele 7 planete mari cunoscute din Antichitate. Fazele Lunii durează aproximativ 7 zile, iar la finalul unui ciclu cu cele patru faze, avem 7×4, adică cele 28 de zile ale unui ciclu lunar.

Hipocrate spunea că bolile ușoare ale omului țin 7 zile și se vindecă singure. 7 sunt și vârstele omului, o idee din vechime care vorbește despre etapele prin care trecem de-a lungul vieții (7, 14, 21, 28, 35, 42 și 49 – ultima etapă de vârstă la care adunăm toată experiența și înțelepciunea și o folosim pentru a ne completa viața).

Ce previziuni face cifra 7 pentru anul 2023

horoscopul 2023

Cu atât de multe conotații spirituale, anul numărului 7 este așteptat de mulți astrologi ca o izbăvire, ca un răspuns la toate încercările și frământările din ultima perioadă. Sunt speranțe că numărul 7, cu vibrația lui puternică și pozitivă, poate aduce mai mult echilibru, mai multă stabilitate și mai ales pace, într-un climat tot mai tensionat în care se vorbește tot mai des de amenințări nucleare.

Numărul 7 poate avea o influență benefică în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în domeniile strâns legate de om: sănătate, educație, dezvoltare personală, carieră, experiențe noi, inclusiv turism și călătorii. Vom percepe o dezvoltare mai rapidă în aceste domenii, la care se poate adăuga și o nevoie mai mare de siguranță și securitate atât la nivel personal, cât și la nivel de comunitate.

Dar 7 este și numărul providenței, astfel că mulți dintre noi vom încerca anul viitor să ne concentrăm asupra destinului nostru, asupra dorințelor și visurilor care au rămas neîmplinite. Cu puțin noroc, în anul 2023, mulți dintre noi ne vom împlini dorințele mari și vom fi mai puternici, mai încrezători, mai ambițioși. Nu putem lăsa nimic la voia întâmplării, anul viitor! Fiecare dintre noi trebuie să ne croim destinul astfel încât să fim mulțumiți de realizările noastre și să evităm eșecurile dureroase.

Dragostea în anul cifrei 7

Încă din vremurile antice, 7 era considerat un număr al emoțiilor, al sentimentelor profunde, al afecțiunii și generozității. Așadar, în 2023, accentul va fi pe relațiile profunde, pe sentimente reale, adânci și complexe.

Pasiunile trecătoare nu vor rezista, gelozia, superficialitatea, nesiguranța trebuie înlăturate din viața noastră, iar partenerii pe care nu ne putem baza trebuie evitați. Va fi anul în care fie găsim o iubire sinceră, de care ne vom bucura toată viața, fie rămânem în așteptare pentru șanse mai bune pe viitor.

Cariera în anul cifrei 7

2023 este anul în care trebuie să fim mai responsabili, mai dedicați și mai conștienți de resursele noastre interioare. Cine poate mai mult, cine poate avansa, cine poate învăța și se poate dezvolta profesional, trebuie să profite de orice șansă în acest an.

Nu este deloc timpul să lăsăm lucrurile la voia întâmplării și să ne mulțumim cu puțin. Nu trebuie să lăsăm proiecte neterminate, nu trebuie să evităm anumite oferte de lucru doar pentru că par complicate și grele. Este anul în care cei mai mulți dintre noi trebuie să ne dovedim nouă înșine că suntem capabili și că merităm mai mult!