Pentru a-ți putea păstra culoarea și aspectul sănătos al părului mai mult timp, specialistul Ioana Hăndăbuț  oferă câteva sfaturi:

Cum să păstrezi culoarea părului vopsit: 10 sfaturi pe care să le urmezi

Alege o vopsea profesională

Indiferent că te vopsesti acasă sau la salon, asigură-te că vopseaua folosită este una de calitate și că aceasta conține proprietăți și uleiuri hidratante. Astfel, cât timp vopseaua rămâne în păr, acesta se va menține sănătos și îngrijit.

Evită sulfații

Orice produse de îngrijire a părului vei utiliza după vopsire, este important ca acestea să nu conțină sulfați, deoarce vor absorbi culoarea din păr. Citește bine eticheta, pentru a evita astfel de produse!

Află și cum să îți vopsești părul cu metode naturale!

Spală părul cu un șampon protector

Pentru spălarea părului alege un șampon profesional, special pentru părul vopsit, care îți va proteja și menține culoarea pentru mai mult timp. Deși nu există o regulă în ceea ce privește frecvența spălării pe cap, este indicat ca în primele săptămâni după vopsire să nu speli părul prea des.

Aplică balsam la fiecare spălare

Balsamul este vital părului vopsit, datorită hidratării, volumului și strălucirii pe care le oferă. Acesta se poate aplica doar la vârfuri sau de la nivelul urechilor în jos. Balsamul trebuie să fie, de asemenea, special pentru părul vopsit și din aceeași gamă cu șamponul folosit în prealabil.

Folosește protecție solară

În sezonul estival, soarele, apa sărată, clorul din piscine și umiditatea afectează culoarea părului. De aceea, pe timpul verii este recomandat să utilizezi produse cu protecție UV,  care protejează părul de soarele verii. Acestea sunt în general rezistente la apă, conțin ingrediente hidratante și blochează acțiunea ultravioletelor.

Apelează la un șampon uscat

În zilele dintre spălări, pentru a evita îngrășarea părului, lucru care duce și la pierderea culorii, poți aplica un șampon uscat la rădăcini. Acesta este disponibil pe piață și în varianta pentru păr vopsit.

Aplică produse colorante

Pentru a reîmprospăta culoarea părului vopsit, aplică un produs colorant, fie că este vorba despre un șampon sau un tratament colorant. Astfel, nu doar că vei reda părului tău strălucirea și culoarea, dar vei reuși de asemenea să elimini tonurile nedorite de culoare și să maschezi firele albe apărute.

Răsfață-ți părul cu tratamente

Pentru strălucirea și îngrijirea părului vopsit, folosește o dată pe săptămână tratamente speciale, care vor acționa în profunzimea firului de păr și vor avea un efect benefic asupra podoabei tale capilare. Descoperă 3 măști naturale pentru hidratarea părului pe timp de vară! 

Nu spăla părul cu apă fierbinte

Temperatura ridicată a apei poate dăuna părului vopsit, fiindcă aceasta determină deschiderea porilor scalpului și astfel se poate pierde culoarea. De aceea, părul vopsit trebuie spălat la temperaturi medii. Pentru un plus de protecție în timpul dușului, folosește o cască de duș.

Limitează folosirea produselor/instrumentelor de styling

Încearcă, pe cât posibil, să eviți folosirea în exces a instrumentelor de styling – uscător, ondulator, placă de îndreptat, deoarece căldura produsă de acestea îți afectează firul de păr și culoarea. Mai ales acum, pe timp de vară, încearcă să-ți usuci părul în mod natural. În ceea ce privește produsele de styling, optează pentru cele cu formule speciale pentru păr vopsit și aplică-le moderat.

Ține cont de sfaturile de mai sus, folosește produse de calitate și cu siguranță vei reuși să păstrezi vie culoarea părului tău și să te bucuri din plin de el între vizitele la salon!