1. Aliaţii de bază

Ceea ce te ajută cu adevărat să pari mai înaltă este, fără îndoială, încălţămintea cu toc. Totuşi, dacă vrei să-i oferi siluetei tale câţiva centimetri în plus din punct de vedere optic, trebuie să te foloseşti de câteva trucuri eficiente şi la îndemâna oricui. În primul rând, evită să porţi ţinute cu imprimeuri bogate în partea inferioară a corpului, adică de la talie în jos. Cel mai bine ar fi să alegi ţinute monocromatice şi să nu te fereşti de dungile verticale care, se ştie, alungesc silueta. În partea de sus, croiala ţinutelor trebuie să prezinte un decolteu gen anchior nicidecum la baza gâtului sau tip bărcuţă.

2. Accesoriile

Dacă eşti minionă cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să-ţi alegi accesorii voluminoase. Dacă geanta este mult prea mare va crea un contrast nefericit între înălţimea ta şi dimensiunea ei aşa că te sfătuiesc să alegi una pe măsura staturii tale. Nu purta coliere la baza gâtului, dar nici lanţuri lungi până în talie pentru a nu dezechilibra optic armonia trupului tău. Poţi, în schimb, să porţi cu încredere cercei lungi, gen candelabru.

3. Greşeli de evitat

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face atunci când eşti mică de înălţime este să nu stai dreaptă! Să-ţi obişnuieşti corpul cu o poziţie fals-relaxată cu umerii căzuţi în faţă şi gâtul aplecat. Îndreaptă-ţi coloana, trage pieptul în faţă şi priveşte înainte! Garderoba ta trebuie să conţină mai mulţi pantaloni cu talie înaltă şi mai puţine dresuri cu model. E adevărat că negrul subţiază şi alungeşte, dar asta nu înseamnă că trebuie să devină culoarea dominantă din dulapul tău!

Sursa foto:123rf.com