CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Poți stăpâni procesul de vopsirea părului acasă. Rezultatul final va fi cel pe care ți-l dorești. Învață câteva trucuri esențiale pentru a obține o culoare spectaculoasă!

Trucuri pentru vopsirea părului acasă: Hidratează părul înainte

Colorantul se comportă cel mai bine pe un păr hidratat și sănătos. Nu exclude tratamentele de hidratare din rutina ta de îngrijire, în special înainte de vopsirea părului.

Testează pe o șuviță

Ca să te asiguri că ai ales nuanța corectă atunci când îți vopsești părul acasă, încearcă colorantul mai întâi pe o șuviță de păr din dreptul urechii, unde nu este atât de vizibilă. După 15 minunte cu colorantul aplicat, verifică culoarea la lumina naturală.

Mai deschis vs. mai întunecat

Atunci când nu ești sigură ce variantă să alegi când faci vopsirea părului acasă, mergi pe nuanța mai deschisă. Va fi mai simplu să închizi culoarea părului gradual, dacă asta îți dorești.

Regula celor două cutii

Dacă lungimea părului tău trece de umeri și, pe deasupra, are și tendința de a se usca, asigură-te că ai două cutii de colorant în casă. Dacă rămâne una în plus, te va aștepta cuminte pe raft pentru data viitoare.

Folosește vaselină, ulei de măsline sau pastă de dinți

Sunt trei produse pe care le ai acasă cu siguranță și pe care ar trebui să le ții aproape, mai ales dacă vrei să folosești un colorant de păr închis la culoare. Aplică o cantitate generoasă de vaselină de-a lungul tâmplelor, a liniei părului, a urechilor și la ceafă, pentru a preveni pătarea. Cu atenție, însă, fără să atingi părul, altfel procesul de colorare nu va funcționa în zonele respective. În cazul în care apar pete, amestecă o lingură de ulei de măsline cu pastă de dinți și curăță cu o dischetă demachiantă.

Ai grijă cum aplici colorantul

Împărțirea corectă a părului este cheia prevenirii unui rezultat inconsecvent din punct de vedere al culorii și al acoperirii. Cea mai bună modalitate de secționare este prin despărțirea pe verticală din vârful frunții până la ceafă, apoi pe orizontală dinspre o ureche spre alta. Astfel vei obține patru secțiuni egale. Începe procesul de colorare de la ceafă și lucrează înspre față. Așa culoarea din spate are timp să se instaleze, mai ales că acolo părul tinde să fie mai închis la culoare. Folosește agrafe pentru a separa părul.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre vopsirea părului înainte de a lua o decizie

Cea mai bună modalitate de secționare este prin despărțirea pe verticală din vârful frunții până la ceafă, apoi pe orizontală dinspre o ureche spre alta. Astfel vei obține patru secțiuni egale. Începe procesul de colorare de la ceafă și lucrează înspre față. Așa culoarea din spate are timp să se instaleze, mai ales că acolo părul tinde să fie mai închis la culoare. Folosește agrafe pentru a separa părul.

Folosește două oglinzi

Este un truc simplu, dar foarte eficient atunci când alegi să faci vopsirea părului acasă. Ține aproape o oglindă cu mâner pentru a verifica secțiunile din spatele capului. Așa te vei asigura că ai acoperit toate secțiunile.

Cronometru pentru vopsirea părului acasă

Să te bazezi că verifici ora la timp este un mod care poate duce la rezultate nedorite. Ia-ți o măsură de siguranță. Astfel, orice îți va distrage atenția, nu vei rata momentul exact când trebuie să speli părul.

Nu arunca mănușile după colorarea părului

Păstrează-le și pentru spălarea părului, când, în funcție de culoarea folosită, există riscul să te pătezi.

Citește și: Îngrijirea părului pe timp de vară

Sursa foto: 123rf.com