CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vârfurile uscate dau un aspect neplăcut părului, oricât de frumos l-ai coafa. Poți să te vopsești, poți să îți faci bucle mari, dacă vârfurile sunt arse și despicate, părul tău va arăta îngrijit.

Fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin odată cu această problemă care apare mai des iarna, când părul este mai uscat, sau în zilele foarte calde de vară, când stăm multă vreme la soare.

De ce apar vârfurile despicate

Iată câțiva factori importanți care afectează sănătatea părului și care contribuie la un aspect neîngrijit.

  • Alimentație precară, deficit de minerale și vitamine
  • Hidratarea insuficientă
  • Pielea uscată
  • Mătreața
  • Folosirea produselor de styling de calitate îndoielnică
  • Folosirea unei vopsele de păr de calitate slabă
  • Folosirea în exces a periei cu aer cald și a ondulatorului
  • Lipsa unor tratamente de îngrijire a părului precum balsamul și uleiul

Cum poți preveni vârfurile despicate

păr uscat
Folosește cât mai rar uscătorul de păr la vârfuri!

O dietă sănătoasă este foarte importantă pentru frumusețea pielii și a părului. Legumele proaspete bogate în săruri minerale și acizi benefici ajută pielea și părul să se mențină mai frumoase, elastice și hidratate. În fiecare zi, meniul tău trebuie să conțină o salată proaspătă și câteva fructe.

Dar iată și alte tratamente de îngrijire specifice părului pe care le poți folosi pentru a preveni vârfurile despicate.

Balsamul și masca pentru păr

”Este crucial să aplici un tratament de hidratare de fiecare dată când îți speli părul. Cu cât vârfurile sunt mai hidratate și hrănite, cu atât sunt mai protejate în fața factorilor care îl agresează”, ne explică Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

Folosește un balsam de calitate și o mască pentru păr cu aminoacizi care ajută la repararea firelor deteriorate. Alege produse profesionale, chiar dacă sunt mai scumpe. Se folosește o cantitate mică la fiecare spălare, iar beneficiile sunt mari și le vei vedea în câteva săptămâni.

Piaptănă părul de la vârfuri spre rădăcină

Învață să piepteni părul de la vârfuri spre rădăcină dacă vrei să eviți ruperea lui. Încearcă mai întâi să-l descurci de la vârfuri, apoi treptat urcă spre rădăcină.

Poți încerca această tehnică și în timp ce aplici balsamul sau masca pentru păr. Aplică tratamentul pe părul umed, apoi descurcă-l cu pieptănul de la vârfuri spre rădăcină.

Evită să-ți prinzi părul strâns în coadă zilnic

”Deși coada este una dintre coafurile care se realizează cel mai ușor, fii atentă! Atunci când părul este strâns prea tare, acesta suferă o traumă, iar astfel se produce ruperea și despicarea lui. Atunci când se poate, poartă părul desprins sau înlocuiește elasticul de păr cu unul moale sau cu o clamă”, atenționează Cristina Scrisu de la Wella Professionals România.

Folosește protecție termică

Vârfurile despicate apar mult mai des când părul este uscat și deteriorat și folosești placa sau ondulatorul des. Prin expunerea părului fragil la temperaturi crescute, cantitatea de uleiuri naturale prezente pe firul de păr este tot mai redusă. Din acest motiv trebuie să aplici un ser pentru protecție termică, indiferent dacă îți usuci părul sau îl coafezi.

Apoi aplică ulei de păr, după ce te coafezi, un ulei pe bază de ingrediente naturale, cum ar fi semințele de in, avocado sau nucile de macadamia. Uleiul hidratează și înmoaie vârfurile firelor de păr și le sigilează, protejându-le o perioadă mai lungă de timp.

Soluții care te ajută să ascunzi vârfurile despicate

Chiar dacă soluția cea mai bună să scapi de vârfurile despicate este foarfeca, există creme hiratante care sigilează vârfurile și dau un aspect plăcut pentru câteva ore. Aceste creme de styling conferă părului un aspect lucios și sănătos de care te vei îndrăgosti și se aplică doar la vârfurile firelor de păr.