Avem pe de-o parte, doamnele care mereu preferă ceva nou, modern, ultra-sofisticat și avangardist și pe de altă parte, sunt cele care se regăsesc mai degrabă în tendințele anilor trecuți, când țesăturile, modul de fabricare, croiala, detaliile erau cu mult diferite față de hainele zilelor noastre.

Chiar dacă nu ești o mare iubitoare a hainelor vintage, nu strică să cauți prin dulapurile rudelor mai în vârstă sau prin târguri câteva obiecte vestimentare

Ie brodată țesută la război, maramă din borangic, fustă din piele anii ’70, rochie triplu cloș anii ’50, pulovere din angora, cardigane din lână, gentuțe din goblen, din argint cu zale sau din pânză brodată manual, rochii din mătasea anilor ’40, fină și satinată, fustă conică ecosez anii ’40, sarafane din anii ’80, curea gen paftale din perioada interbelică. Exemplele de mai sus sunt obiecte rare care peste ani multe dintre ele vor deveni piese de patrimoniu. Și chiar dacă nu ești genul vintage și nu te inspiră nimic, nu strică să-ți arunci ochii pe vreun site de profil și nu refuza din start să intri într-un astfel de magazin. Cine știe ce comoară te așteaptă….

Sursa foto: 123rf