Urzicile bune pentru tratarea acneei

Extractul de frunze uscate de urzică este folosit ca loțiune tonică pentru tenul gras sau mixt, care lucește, pentru tenul cu coșuri vizibile. Nu face doar să dispară acneea, ci are și rol antiseptic și cicatrizant, așa încât nu rămân semne sau cicatrice pe față. Se găsește în magazinele naturiste sub formă de ulei sau tinctură. Folosește-l după indicațiile de pe ambalaj!

Urzicile: beneficii pentru ten și păr

Citește și – Ce șampon folosești în funcție de tipul tău de păr 

Urzicile folosite ca tratament împotriva căderii părului

Prepară o infuzie din urzici din două, trei mâini de urzici la doi litri de apă. Las-o să se răcească și clătește-ți părul după spălare. Folosește acest procedeu de trei ori pe săptămână și, după un timp, vei observa că părul nu va mai cădea în exces.

Tratament cu urzici pentru combaterea mătreții

Zdrobește câteva frunze proaspete de urzici și folosește sucul obținut pentru a-ți masa scalpul. Este un bun tratament care combate mătreața. Îți recomandăm și un alt tratament împotriva mătreții. Ai nevoie de câteva frunze de urzici și jumătate de pahar de oțet de mere. Fierbe frunzele de urzici două minute, ia de pe foc și când se răcește adaugă oțetul de mere. După ce te speli pe cap, folosește înainte de ultima clătire acest lichid, masează bine scalpul și lasă să pătrundă bine în păr.

Tratament cu urzici pentru părul gras

Urzicile: beneficii pentru ten și păr

Dacă părul tău este gras și nu ai găsit niciun remediu care să te satisfacă, îți propunem să încerci un tratament pe care-l poți face ușor acasă. Ai nevoie de trei linguri de urzici uscate și o lingură de suc de lămâie. Încălzește jumătate de litru de apă, când începe să fiarbă lasă la foc mic, adaugă urzicile și lasă-le un sfert de oră. Ia infuzia de pe foc, adaugă sucul de la lămâie și lasă să se răcească. După ce te speli pe cap, folosește infuzia, masează bine scalpul și părul și las-o să acționeze două, trei minute. Apoi clătește părul cu apă din abundență. Repetă o dată sau de două ori pe săptămână și, după o lună, părul tău nu va mai fi atât de gras.

Foto: 123rf

Citește și – Cum îngrijești corect părul vopsit