Unturi hidratante pentru corp – untul de cacao

Untul de cacao este bogat în grăsimi nesaturate Omega 3 și Omega 6, precum și în vitaminele A, E și K, importante pentru a avea o piele hidratată și catifelată, mai ales dacă te confrunți cu uscarea excesivă a acesteia. Iar dacă optezi pentru varianta nerafinată, organică, îți vei încânta simțurile cu o aromă delicioasă de ciocolată.

Cui îi este recomandat?

Untul de cacao este recomandat pentru toate tipurile de piele, atât pentru tenul gras, cât și pentru cel uscat. Untul de cacao ajută la estomparea vergeturilor, în cazul în care ai așa ceva. În plus, datorită proprietăților sale puternic hidratante catfelează pielea și o regenerează. Este eficient pentru îngrijirea zonelor mai ”aspre” ale corpului, precum pielea coatelor, a genunchilor sau a călcâielor, dar și buzele crăpate de la frig. Este recomandat să fie topit în palme înainte să fie aplicat pe piele.

Unturi hidratante pentru corp – untul de cocos

Conține vitaminele E, K, fier și acizi grași Omega-6, grăsimi saturate care au efecte benefice asupra organismului. Datorită faptului că se topește foarte repede de cum ai intrat în contact cu el, de la temperatura corpului, i se mai spune și ulei de cocos.

Cui îi este recomandat?

Untul de cocos este ideal pentru toate persoanele care se confruntă cu piele uscată sau diverse afecțiuni ale pielii cum ar fi eczeme, dermatite, psoriazis sau acnee. Pentru a intra ușor în piele se poate aplica după baie. Untul de cocos poate înlocui crema de zi sau de noapte și poate fi aplicat și în zona ochilor pentru a reduce ridurile fine de expresie.

Unturi hidratante pentru corp – untul de cafea

Untul de cafea este obținut prin hidrogenarea uleiului de cafea pur și păstrează mirosul inconfundabilei licori. Așa că pe lângă hidratarea pielii, beneficiezi și de aroma sa de cafea.

Cui îi este recomandat?

Untul cafea este util dacă ai de-a face cu o piele uscată. De asemenea, este benefic în calmarea iritațiilor apărute pe piele, precum și în hrănirea pielii mature care își pierde treptat din fermitate. Este bogat în antioxidanti și substanțe benefice pentru întreținerea pielii. Datorită conținutului natural de cafeină, untul de cafea ajută la stimularea circulației sangvine și la eliminarea grăsimilor. Deci este util și în combaterea celulitei. Pentru masajele de tonifiere a picioarelor, folosește cu încredere acest ingredient.

Sursa foto: 123rf