Unghii lungi și rezistente cu Vitamina E

Folosită ca tratament pentru părul degradat, aspru, uscat sau pentru pielea uscată și îmbătrânită, vitamina E este excelentă și pentru tratamentul unghiilor crăpate, exfoliate, care se rup ușor. Ai nevoie de o capsulă cu vitamina E.  O aplici pe unghii și masezi delicat câteva minute. Repetă această procedură în fiecare seară, înainte de culcare, timp de câteva săptămâni.

Citește și – Cum aplici corect lacul de unghii? Ce spune specialistul?

Suc proaspăt de lămâie pentru creșterea unghiilor

Datorită conținutului mare de vitamina C, sucul de lămâie nu numai că are un rol important în sănătatea unghiilor, ci și în creșterea acestora. Aplică o felie de lămâie pe unghii timp de cinci minute, apoi clătește cu apă. Lasă să se usuce și folosește cremă de mâini. Poți folosi acest remediu o dată pe zi.  De asemenea, altă variantă este să-ți înmoi unghiile într-un bol cu suc de lămâie proaspăt amestecat cu 3 linguri de ulei de măsline. Încălzește amestecul un pic în cuptorul cu microunde, apoi ține unghiile timp de 10 minute în această soluție. Lasă-le să se usuce liber, nu le șterge cu șervețel.

Remedii cu ceai verde pentru unghii lungi și rezistente

Bogat în antioxidanți, ceaiul verde poate fi folosit cu rezultate bune și pentru unghii mai puternice, rezistente și sănătoase. Prepară o cană cu ceai, lasă să se răcească, apoi înmoaie unghiile timp de 10-15 minute. Repetă acest procedeu de două ori pe săptămână. O altă variantă este să-l amesteci cu ulei de cocos și să aplici pe unghii o dată sau de două ori pe săptămână, lăsând să acționeze câteva minute. Unghiile vor deveni mai puternice și nu vor mai avea tendința să se rupă atât de ușor.

Află ce modele de unghii se poartă în fiecare sezon

Foto:123rf

Citește și – 3 trucuri de frumusețe bazate pe ingrediente din bucătărie