Când observi că unghiile încep să se îngălbenească, e semn că trebuie să le oferi o pauză de la manichiura în culori tari. Lasă-le să respire în voie, timp în care tu:

1. Folosește o cremă de mâini cu glicerină. Aceasta va ajuta la hidratarea mâinilor și unghiilor, prevenind astfel deteriorarea lor.

2. Pregătește o mască pentru unghii. Combină bicarbonatul de sodiu cu suc de lămâie și aplică amestecul pe unghii, lăsându-l câteva minute. Vei observa cum unghiile încep să scape de acea culoare inestetică. Uneori, este suficient să folosești apă și suc de lămâie sau, pur și simplu, să ștergi unghiile cu o felie de lămâie. Lămâia este un ingredient excelent când vorbim despre albire. Important este că găsești metoda potrivită pentru tine.

3. La următoarea manichiură realizată acasă, folosește o bază de unghii (top coat) care să le protejeze. Poate că adesea ți se pare un moft, însă aceasta va preveni pătrunderea pigmentului ojei pe suprafața unghiei și te va scuti, astfel, de o problemă suplimentară.

Sursa foto: 123rf.com