Hidratează-l
Orice sursă de apă este importantă pentru piele și pentru întregul organism. O piele hidratată își va păstra naturalețea și fermitatea cât mai mult timp. Consumă, zilnic, aproximativ opt pahare de lichide, incluzând aici nu doar apa, ci toate sursele de lichid pe care i le oferi organismului: fructe, supe, legume etc. Folosește crema de zi și de seară după duș, pentru a pătrunde mai repede în piele. Și dacă tot suntem la capitolul duș, folosește apă caldă, nu fierbinte, întrucât aceasta din urmă tinde să usuce pielea.
Stai mai puțin în soare
Dincolo de avertizările repetate referitoare la pericolul soarelului în relația cu pielea, cred că ai simțit și tu că, atunci când stai prea mult timp în soare, organismul pare să fie vlăguit. În plus, există în permanență riscul apariției cancerului de piele, a ridurilor sau a petelor pigmentare. Folosește cremă cu factor de protecție în fiecare zi, chiar dacă nu e soare și chiar dacă nu ești în concediu. Obișnuiește-te să o incluzi în rutina zilnică de îngrijire. Între orele 11 și 16 încearcă să nu stai în bătaia directă a soarelui.
Folosește produse de îngrijire delicate
Exfoliază pielea feței o dată pe săptămână prin mișcări circulare, ușoare, care să nu irite tenul. Scopul este să îndepărtezi stratul de celule moarte de la suprafața pielii, de aceea un exfoliant potrivit, combinat cu mișcări ușoare și repetitive sunt suficiente. Nu agresa inutil pielea.
Clătește bine, apoi tapotează fața cu prosopul, nu o șterge prin mișcări rapide și puternice.
Cunoaște-ți pielea
Asta înseamnă să știi care sunt ingredientele care i se potrivesc și pe cele care o irită. Când observi schimbări evidente, precum alunițe, pistrui, semne ale acneei sau iritații programează-te la medicul dermatolog. E clar că pielea trece prin anumite transformări pe care este indicat să le monitorizezi.
Sursa foto: 123rf.com