Uleiul de păr – beneficii pentru un păr strălucitor în sezonul rece

Zilele ploioase și friguroase de toamna își pun amprenta asupra părului tău, iar strălucirea și culoare se pierd mai ușor. Părul devine deshidratat, uscat și aspru din cauza vântului și a schimbărilor de temperatură.

Hidratare intensă și scut de protecție

Hidratarea este esențială, asa că e timpul să introduci în rutina ta uleiuri speciale.  „Toamna și iarna părul are nevoie de hrănire și de uleiuri prețioase. Acestea netezesc suprafața firului de păr și îl fac mai ușor de aranjat”, explică stilistul. În plus, beneficiezi de protecție termică. „Datorită protecției termice, uleiul de păr te ajută să preîntâmpini o eventuală degradare din cauza căldurii emanate de foehn și a produselor de styling”, completează Zadic.

Culoare durabilă și strălucitoare

În această perioadă culoarea părului este mai ternă și începe să își piardă strălucirea. Uleiul de păr este un produs versatil care poate prelungi culoarea părului tău! Produsul intensifică nuanța, o face mai durabilă și îi oferă o strălucire irezistibilă. „Culoarea părului devine mai durabilă și mai strălucitoare, datorită netezirii suprafeței firului de păr, și astfel se menține mai mult timp prospețimea ei și datorită protecției împotriva razelor UV ce pot afecta pigmenții”, spune specialistul.

Citește și – Coafuri care te întineresc

Finisare pentru un look impecabil

Pe lângă proprietățile de hidratare și îngrijire, uleiul de păr poate fi utilizat și ca produs de styling! „Uleiul de păr are și calitatea unui produs de finisare: definește forma finală, pe părul uscat, și oferă luciu, mai ales la vârfuri, unde părul este mai uscat și mai fragil”, a adăugat specialistul.

Cum folosești corect uleiul de păr

„Cu cât aplici uleiul pe un păr mai ud, cu atât se diluează efectul și substanțele benefice. În schimb, atunci când îl utilizezi pe un păr mai uscat, cu atât efectul și concentrația sa sunt mai puternice”, spune Arabella Zadic. „Totodată, ai grijă să aplici uleiul doar pe vârfuri, eventual ușor pe lungimile mai uscate. Începe întotdeauna doar cu o picătură, maximum două. Dacă părul absoarbe suficient și mai simți nevoia de un plus de hrănire, atunci poți adăuga”.

Foto: 123rf

Citește și – Cum îți speli părul corect?