Dacă îl folosești corect, te bucuri de beneficii deloc de neglijat pentru părul tău, ba chiar vei deveni dependentă de el. Află cum să aplici uleiul de păr și de ce recomandă specialiștii să-l folosești.

Cum aplici uleiul de păr

Aplică-l pe părul zvântat în proporție de 50%, dacă vrei ca părul să fie netezit și mai ușor de aranjat.

De asemenea, aplicat atât pe părul zvântat, cât și pe părul uscat, poate domoli un păr rebel, aspru, ondulat, definind buclele.

Se aplică doar pe vârfuri (e foarte important să ții cont de acest lucru, pentru ca părul să nu fie încărcat)! Îl poți aplica și pe lungimi, dar doar dacă părul este foarte uscat în acele zone.

Uleiul de păr – cum îl aplici și de ce să-l folosești

Folosește întotdeauna doar o picătură sau două de ulei. Dacă acestea sunt absorbite imediat de păr și mai simți nevoia, poți adăuga.

E bine de știut: cu cât îl aplici pe părul mai ud, cu atât se diluează efectul și substanțele benefice din ulei. Cu cât este părul mai uscat, cu atât mai puternic este efectul și concentrația sa.

Citește și – Când și cum folosești șamponul uscat

De ce e bine să folosești ulei de păr

Alege uleiul de păr, în funcție de nevoile pe care le are părul tău. Uleiul de păr are proprietăți hidratante, de netezire, de regenererare, de protecție etc. Așadar,  e important să știi ce dorești de la un astfel de produs.

Datorita protecției termice se preîntâmpină o eventuală degradare mecanică și termică a firului de păr, în timpul uscării sale (termice din cauza căldurii emanate de foehn și mecanice din cauza periilor).

Culoarea devine mai durabilă și mai strălucitoare, datorită netezirii suprafeței firului de păr. Astfel se menține mai mult timp prospețimea ei.

Uleiul de păr are și calitățile unui produs de finisare. Acesta  definește forma finală, aplicat pe părul uscat, oferă luciu, mai ales că se folosește la vârfuri, unde părul este mai uscat și mai fragil.

Foto: 123rf

Citește și – Uleiul de cocos. Utilizări care te vor surprinde