1. Mască de păr cu albuș de ou și ulei de măsline pentru creșterea părului

Amestecă două linguri de ulei de măsline cu două albușuri de ou bătute spumă. Aplică amestecul pe scalp, masând ușor, acoperă capul cu o cască de duș și lasă să acționeze 20 de minute. Spală-te pe apă cu apă caldă spre rece și șampon. Folosește acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână!

2. Balsam pentru păr din ulei de măsline

Balsam pentru păr din ulei de măsline

Cel mai simplu tratament pentru creșterea părului este bazat doar pe ulei de măsline. Pune câteva linguri cu ulei într-un recipient, încălzește puțin, apoi masează scalpul și părul ușor și acoperă cu o cască de duș. Lasă să acționeze peste noapte sau, dacă nu ai timp, lasă doar jumătate de oră – o oră. Spală-te pe cap cu apă călduță și șampon cu o textură delicată. Repetă de două ori pe săptămână.

Citește și – Măști naturale pentru păr degradat din cauza plăcii

3. Avocado și ulei de măsline pentru creșterea părului

Bogat în vitamina E, avocado combinat cu uleiul de măsline, reprezintă un remediu natural excelent atât pentru hidratarea, cât și pentru creșterea părului. Ai nevoie de jumătate de avocado, fără coajă, pasat, și de două linguri cu ulei de măsline. După ce le amesteci bine, aplică pe scalp și păr și lasă-le timp de 20 de minute. Acoperă capul cu o cască de duș. Clătește din abundență cu apă și folosește șamponul pe care-l utilizezi în mod obișnuit.

4. Mască de păr cu ulei de măsline, iaurt și ou

Mască de păr cu ulei de măsline, iaurt și ou

Când îți prepari această mască, trebuie să fii atentă la tipul tău de păr. Dacă ai părul uscat, folosește gălbenuș de ou, iar dacă ai părul gras, albuș de ou.

Ingrediente:

  • 1 albuș / gălbenuș de ou
  • 2 – 3 linguri de iaurt natural
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă bine ingredientele, până se formează o pastă cremoasă. Aplică pe scalp cu mișcări delicate, acoperă capul cu o cască de duș și lasă să acționeze până când amestecul se usucă. Îndepărtează masca apoi clătind din abundență cu apă caldă spre rece. Spală-te pe cap cu șamponul și balsamul pe care le folosești în mod obișnuit. Dacă ai părul uscat, poți adăuga și avocado.

5. Ceai verde și ulei de măsline pentru creșterea părului

Ai nevoie de un plic cu ceai verde sau o lingură cu ceai verde vărsat, o ceașcă cu apă fierbinte și 4 linguri cu ulei de măsline. Pune plicul cu ceai în apă cinci minute, lasă să se răcească, strecoară și adaugă uleiul de măsline. După ce amesteci bine, pune într-un recipient cu pulverizator și agită bine. Aplică pe păr.

Foto: 123rf

Citește și – Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării