Una dintre problemele cu care se confruntă orice femeie după 25 de ani este apariția ridurilor. Acestea apar mai întâi sub forma unor linii fine, apoi, în timp, dacă nu îți îngrijești corect tenul, se transformă, în riduri profunde. Cum le diferențiezi? Liniile fine sunt acele riduri de expresie care nu au nicio legătură cu vârsta (apar chiar şi la adolescente). Ridurile de expresie țin de structura feţei şi de mimica ei.

Uită de riduri! – Obiceiuri care duc la apariția ridurilor

Consumul excesiv de cafea, fumatul, consumul de alcool și în general un stil de viață nesănătos duc la apariția ridurilor. Dacă adaugi și nerespectarea orelor de odihnă în timpul nopții, vei observa cât de repede se formează ridurile pe pleoape și cele din zona ochilor. Expunerea la soare și slăbirea rapidă sunt alte obiceiuri care favorizează apariția prematură a ridurilor.

Citește și – Cum îți îngrijești renul când vine sezonul rece

Când trebuie să începi să folosești produse antirid?

Pentru a afla dacă e timpul potrivit să folosești produse antirid, ar trebui să faci un un exerciţiu. Relaxează muşchii feţei, fără să zâmbești, fără  să schiţezi nicio mimică. Dacă liniile fine persistă şi în aceste condiţii, înseamnă că în acest loc pielea a început sa-şi piardă din elasticitate. Gata, ai aflat momentul potrivit ca să acorzi tenului mai multă atenţie și să folosești produse antirid.

Uită de riduri! – Uleiuri cu efect antirid

Aplică ulei de cocos în fiecare seară pe zonele predispuse la apariția ridurilor! În cazul în care ai riduri profunde, combină-l cu câteva picături de vitamina E (ulei cosmetic). Uleiul de argan, bogat în vitamina E și acizi grași esențiali, are efect antioxidant și previne îmbătrânirea prematură a pielii, fiind un produs antirid cu efecte miraculoase asupra tenului. De asemenea, și uleiul din semințe de struguri este cunoscut pentru proprietățile sale antiîmbătrânire.

Mască de față cu albuș de ou

Separă albușul de gălbenuș, bate-l spumă și aplică-l pe zonele feței unde au apărut riduri – colțurile gurii, frunte, zona din jurul ochilor. Albușul are proprietăți în a întinde pielea, a-i redă suplețea și elasticitatea. Îl poți combina cu o lingură de ulei de măsline extravirgin. Aplică amestecul pe fața curățată bine. După jumătate de oră, clătește cu apă călduță. Este recomandată această mască seara, înainte de culcare.

Foto: 123rf

Citește și – Cele mai bune remedii pentru cicatricele post acnee