Excesul de sebum, stresul, alimentația bogată în grăsimi, praful sunt printre principalele cauze ale apariției acestora. Iată câteva trucuri de care să ții cont pentru a scăpa de punctele negre!

Demachierea e un pas important

Să ai tenul cu aspect sănătos, hidratat, proaspăt este unul dintre obiectivele ușor de atins dacă ții cont de un pas extrem de simplu, dar foarte important: demachierea. Dimineața și seara. Nu este deloc greu, iar când îți formezi acest obicei, vei vedea că și punctele negre încep să dispară.

Încearcă un gel de curățare a feței!

O altă etapă pe care trebuie să o iei în considerare dacă vrei să scapi de punctele negre este exfolierea feței. Poți alege un gel de curățare cu acțiune mai blândă pe care să-l folosești în fiecare zi sau să-ți faci o exfoliere a tenului o dată pe săptămână cu un scrub special realizat pentru tipul tău de ten. Poți să-ți prepari singură un exfoliant combinând zahăr cu ulei de măsline.

Citește și – Produse cosmetice la care poți renunța vara

Folosește o mască cu argilă!

Prepară-ți o mască cu argilă sau cumpără-ți una pe care doar trebuie să o aplici pe față. Las-o să acționeze 10-15 minute pentru ca efectul să fie maxim, apoi îndepărtează cu apă călduță, nu fierbinte. Argila va ajuta șa reducerea cantității de grăsime acumulate în piele și va înlătura punctele negre care îți dau bătăi de cap. Folosește acest tip de mască o dată pe săptămână.

Atenție dacă vrei să extragi punctele negre!

Nu o face singură, acasă! Poți rămâne cu cicatrice care vor fi greu de tratat apoi sau de mascat. Cel mai bine mergi la cosmeticiană care poate folosi anumite tehnici moderne de a extrage punctele negre! În plus, îți va face un tratament facial complet, care va reda prospețimea și sănătatea tenului tău.

Foto: 123rf

Citește și – Ai tenul ridat? Încearcă tratamente cosmetice din ingrediente naturale!