În cazul în care gândul că ai trecut de 40 de ani te sperie, e timpul să-ți reconsideri părerea. Ține cont de câteva sfaturi, iar cei din jur vor fi uimiți când vor auzi câți ani ai. Începe cu schimbarea tunsorii. E perioada în care poți experimenta atât coafuri, cât și culori ale părului.

Tunsori șic după 40 de ani – Garçon

Tunsori șic după 40 de ani

În franceză înseamnă „băiat”, în limbajul frumuseții, înseamnă o tunsoare care te va întineri vizibil. Te-ai tot ferit până acum să-ți tai părul cât mai scurt? A venit vremea să încerci. Atenție doar la micile imperfecțiuni. Nu este potrivită dacă ai câteva kilograme în plus și nici dacă ai părul foarte rar. Este o tunsoare versatilă, iar cu produsele de stilizare potrivite îți poți schimba aspectul foarte des. Ai nevoie de ceară pentru păr, spumă și fixativ.

Bretonul

Tunsori șic după 40 de ani

Greu de aranjat și stilizat? Uită de aceste lucruri, deoarece bretonul este tunsoarea perfectă dacă ai trecut de jumătatea vieții. Ascunde ridurile de pe frunte și îți scoate în evidență privirea expresivă. Lung sau scurt, filat sau drept, bretonul e primul pe care-l poți trece pe lista cu tunsori de încercat. Da, trebuie să-l tai o dată la două luni, sa-l aranjezi în fiecare dimineață, dar aceste eforturi sunt minime în raport cu efectele obținute.

Tunsori șic după 40 de ani – Bob

Tunsori șic după 40 de ani

Francezii numesc această tunsoare carré, iar britanicii bob. De-a lungul timpului, cei doi termeni au fost asimilați și creat bine cunoscutul bob-carré, care, de la an la an, este în topul tendințelor. Vestea bună e că e tunsoarea ideală dacă ai trecut de 40 de ani. Există variante de bob cu breton sau fără sau cu părul foarte scurt la spate și perfect drept în laterale. Poate fi realizată atât pe păr scurt, cât și pe cel de lungime medie, iar avantajul este că orice femeie are de câștigat dacă adoptă acest stil.

Onduleuri lejere

Tunsori șic după 40 de ani

Păr lung sau scurt după 40 de ani? Părerile sunt împărțite, iar principalul motiv pentru care nu prea se recomandă părul lung este pentru că acesta și-a mai pierdut din strălucirea și vitalitatea pe care le avea la 20 de ani. Dacă însă ai părul sănătos, des, fără să fie deteriorat de la vopsiri succesive, merită să-l lași să treacă puțin peste umeri. Iar pentru a te întineri, alege onduleuri lejere, acel stil în care părul este într-o dezordine aranjată.

Citește și – 5 lucruri pe care trebuie să le știi când îți ondulezi părul

Tunsori cu volum

Tunsori șic după 40 de ani

Dacă ai trecut de 40 de ani, e timpul să uiți de placă și de părul perfect întins. Evită coafurile drepte și alege să dai volum părului tău. Alege tunsori în trepte, mai ales dacă ai părul subțire. Te vei bucura de un volum natural, pe care-l poți evidenția folosind puțină spumă dimineața. Atenție! Nu trebuie să încarci părul cu multe produse de stilizare. De asemenea, poți încerca să-ți ondulezi părul în bucle foarte lejere, pe care le lași apoi libere, în așa fel încât să nu fie conturate.

Foto: Shutterstock

Citește și – Tratamente împotriva căderii părului, pe care le poți face acasă