Octombrie și apoi noiembrie. Zile mai scurte. Dimineți din ce în ce mai răcoroase. Zilele sunt din ce în ce mai scurte și mai puțin luminoase. Așa că se cere musai o schimbare. Un nou look. O nouă tunsoare. Care sunt detaliile de care ar trebui să ții cont? Le poți afla de la Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals.

Pixie – tunsoare pentru părul scurt

„Tunsorile acestei toamne sunt extrem de purtabile și ușor de aranjat. Dacă ai părul scurt, atunci poți să te îndrepți către varianta pixie. Mai texturată, dar extrem de simetrică, cu un joc de șuvițe lungi și scurte”, spune specialistul.

În sezonul rece mai mult decât oricând, când îți alegi tunsoarea, e important să iei în calcul forma feței, pentru că acesta se vede cel mai mult de sub pălării, șepci și căciuli. Forma, textura și culoarea părului au partea importanța lor.

Citește și – Care este tunsoarea potrivită în funcție de forma feței?

Tunsori pentru păr mediu

Dacă te bucuri de o lungime medie a părului, atunci ai mai multe opțiuni. Mizează pe varianta boburilor lungi, texturate pe zonele de vârf. Bobul este o tunsoare care se potrivește dacă ai fața ovală. De asemenea, dacă vrei să arăți mai tânără, bobul este o alegere foarte bună.

Cum te tunzi în toamna 2018, dacă ai părul lung

Pe de altă parte, dacă ai părul lung, atunci alege un breton rotunjit. Joacă-te cu formele aerate.  Cu formele subtile. Cu libertatea! Atenție dacă te decizi să-ți faci breton. Trebuie să ai în vedere că este o schimbare destul de radicală, iar rutina ta de îngrijire a părului trebuie să se adapteze noii coafuri. De altfel, bretonul este una dintre tunsorile anului 2018.

Foto: 123rf

Citește și – Top 3 cele mai de succes coafuri pe păr lung. Încearcă-le și tu!