Bobul „WAVY”

Atunci când tunzi părul „în scări”, riști să obții un look învechit, chiar dacă porți în acel moment o nuanță de păr la modă. Cum poți repara această greșeală și să obții o tunsoare care te întinerește? Cu niște onduleuri lejere în zona bărbiei, care să te ducă cu gândul la zilele însorite de vară, dar care sunt actuale pe tot parcursul anului.

Pentru un look de acest gen aplică mai întâi spumă de păr pentru fixare, apoi usucă părul în sensul opus, astfel încât va lua o formă naturală. Odată uscat, creează niște onduleuri ușoare cu ajutorul unui instrument de styling pe care îl ai la îndemână, apoi pulverizează fixativ spray cu fixare flexibilă, pentru fixare și finisare.

PIXIE – Tunsoarea perfectă atunci când vrei să arăți mai tânără

Pentru persoanele care s-au săturat de utilizarea îndelungată a foehnului sau a produselor de stilizare care țin în frâu o podoabă capilară bogată, stiliștii Wella Professionals recomandă o tunsoare pixie. Nu doar că întinerește pe orice o poartă, dar este și ușor de întreținut sau stilizat.

Alege bine stilistul care te va tunde, e important ca părul să fie tuns în straturi pentru puțin volum. Această tunsoare se întreține cu ceară mată sau puțin gel pe vârfuri precum pastă pentru coafuri remodelabile sau gel de păr pentru fixare, care va oferi și puțină strălucire.

Bretonul crescut

Hairstyling-urile care încadrează fața este una dintre cele mai recomandate tunsori care te întineresc.

Astfel, un breton și câteva șuvițe lejere pe lângă obraji vor oferi acel boost de energie de care acest gen de look are nevoie. În plus, sunt și ușor de obținut. Pe măsură ce bretonul va crește, se poate separa cu o cărare la mijloc pentru un look nou, care poate fi aranjat în doar câteva minute.

Tunsori care te întineresc: păr de lungime medie

Uneori, dacă părul crește prea mult, poate căpăta un look dezordonat. Firele de păr devin mai subțiri și mai casante. Din acest motiv, unul dintre lucrurile cele mai înțelepte pe care le poți face atunci când îți doreșți un styling proaspăt și tineresc este să îți tunzi pletele până la umeri.

Ai să vezi că rezultatul va fi unul de-a dreptul spectaculos; părul e mai ușor, mai viu, mai strălucitor și cu mai mulț volum. Asigură-te că îngrijirea ulterioară este cea corectă. Folosește un șampon hrănitor, o mască de netezire din aceeași gamă. La final, pentru un plus de vitalitate, adaugă puțină cremă leave-in pentru catifelarea și hrănirea părului.

Bucle glossy

Scăderea producției de sebum poate afecta și mai tare părul ondulat. Lipsa acesteia nu face decât să usuce vârfurile. Nu este nevoie de alegeri complicate atunci cînd vrei tunsori care te întineresc. Tunderea regulată a vârfurilor îți poate păstra podoaba capilară sănătoasă și cu un aer tineresc.

Nu uita de îngrijire. Poți opta pentru produse special dedicate părului creț. Nici stylingul nu trebuie făcut la întâmplare. Îți recomandăm să folosești tratament leave-in pentru bucle de la rădăcină și până la vârfuri înainte de uscarea cu foehnul. Apoi, amestecă în palme o cantitate mică de ulei de coafare și finisare și spray cu efect antistatic. Aplică-le ușor pe șuvițele uscate.

Tunsori care te întineresc: Bobul tuns gradual

Modern, fără să fie prea trendy sau învechit, un bob tuns gradual oferă o stuctura lejeră oricărui tip de păr.

Vorbim despre un tuns delicat, nu o tăiere bruscă, care începe de la spate, unde se află cea mai scurtă secțiune și coboară în față, într-un unghi de 45°. Acest gen de tunsoare este pusă în valoare cel mai bine de niște valuri ușoare pe care le poți ține sub control cu fixativ.

Cocuri elegante

O coafură elegantă nu înseamnă neapărat un styling de ocazie. Un coc lejer, prins ușor negijent, poate oferi oricui un look tineresc, relaxat.

Pentru evenimente speciale la care coafura ta trebuie să reziste câteva ore, încearcă în coc puțin mai strâns la început, iar pe parcus scoate ușor din șuvițe. Un spray modelator pentru întărire și o mai bună fixare îți va da o mână de ajutor în acest demers, fără să încarce părul.

Coadă de cal prinsă la ceafă

Pentru că este aproape imposibil să obții acasă un styling la fel de reușit că unul în salon, o coadă de cal prinsă la ceafă este o alegere fresh, ușor de obținut de către oricine. 

Ca un artificiu, dacă vrei ceva mai elaborat, încearcă să strângi părul astfel încât să obții puțin volum în creștet. Odată ce ți-a ieșit acest efect, pulverizează fixativ spray cu fixare puternică pe toată lungimea părului.

Încearcă și: Coafuri care te întineresc

Sursa foto: Wella Professionals