Variante mai mici, secrete mai mari de frumusețe

De regulă, una dintre recomandări este alegerea ambalajelor mai mici, ”travel size”. Dacă regula se poate aplica produselor de machiaj, în ceea ce privește cremele solare, acest lucru nu mai este valabil. Este important să ai la dispoziție, pentru tine și pentru ceilalți membri ai familiei, suficiente creme cu protecție solară și loțiuni pe care să le aplici atunci când te întorci de la plajă. Așadar, pe primul loc trece cremele cu factor de protecție.

Un strop de machiaj

Roxana Minea, make-up artist Avon, explică faptul că ”în timpul verii, machiajul trebuie să fie minimalist, realizat din texture lejere, ce nu încarcă tenul, singurele produse ce pot fi folosite din abundenţă fiind cremele de protecţie solară. Îți recomand să alegi formule lejere de cremă nuanțatoare sau loţiuni nuanţatoare cu factor de protecţie solară şi să folosești corector doar în zonele ce necesită acoperire mai mare.” În ceea ce privește produsele care nu reacționează bine în contact cu apa, precum mascara sau eyelinere, alege varianta waterproof. Atenție însă! Pentru a fi îndepărtate seara, trebuie să folosești un demachiant puternic, conceput special pentru astfel de produse.

Îngrijirea pielii

E clar: pielea este în prim-plan în lunile de vară. Dacă vrei să obții un bronz sănătos, respectă orele în care expunerea solară nu prezintă riscuri (dimineața, până la ora 11, și seara, dupa ora 17), aplică crema hidratantă preferată și evită exfolierea.

Coafuri estivale

Părul, din păcate, are de suferit în această perioadă. Dacă îl lași desprins, se decolorează, dacă îl acoperi cu eșarfe și pălării (ceea ce se recomandă, de altfel) se îngrașă mult mai repede. Există anumite produse care conțin factor de protecție solară, însă deocamdata nu s-a dovedit eficiența totală a acestora. Așadar, folosește în continuare produsele de îngrijire potrivite tipului tău de păr și include în trusă mai multe accesorii care să te ajute să ai în fiecare zi o altă coafură.

Copyright: yomogi / 123RF Stock Photo