Demachiază-te după petrecere!

Oricât de obosită ai fi și oricât de târziu ai ajuns acasă, nu te culca fără să te demachiezi. Acesta este cel mai important pas de urmat pentru cum va arăta tenul tău când te vei trezi. Gândește-te că durează două minute să-ți demachiezi cu atenție zona din jurul ochilor, fața și gâtul. Mai ai nevoie de un minut să aplici o cremă hidratantă.

Bea apă înainte de culcare!

Un pahar mare cu apă înainte să te bagi în pat face minuni după o petrecere la care poate ai băut și un cocktail cu alcool sau un pahar cu vin. Ai nevoie de hidratare, așa că nu sări nici acest pas.

Adio, cearcăne!

Cel mai simplu și eficient remediu împotriva cearcănelor pronunțate este să pui două linguri în frigider 15 minute, apoi să le scoți și să le aplici pe ochi (închiși, evident) timp de câteva secunde. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți să-ți faci o mască pentru revigorarea tenului și calmarea cearcănelor cu cafea.

Trucuri să-ți refaci tenul după petrecere

Folosește cremă pentru conturul ochilor!

Este important să nu sari peste acest pas, deoarece pielea din această zonă este mult mai delicată, iar urmele unei nopți de petrecere se văd imediat. Află cum alegi și cum folosești corect crema pentru conturul ochilor!

Trucuri să-ți refaci tenul după petrecere

Bea sucuri de fructe!

După petrecere ai nevoie de vitamina C pentru a-ți recăpăta energia și vitalitatea tenului! Cel mai bine este să mănânci fructe și legume care o conțin sau să-ți faci un suc proaspăt de portocale sau kiwi. Încearcă să bei cât mai puțină cafea și cât mai multă apă pentru a te hidrata!

Lasă-ți tenul să respire!

Dacă ai avut un machiaj puternic noaptea, la petrecere, a doua zi e indicat să folosești doar crema hidratantă și cea pentru ochi și să nu-ți mai încarci tenul cu alte produse de make-up. Lasă-ți tenul să respire întreaga zi! Poți folosi apă termală pentru a-ți reîmprospăta fața.

Foto: 123rf