Revigorare instantanee

Ca să fie mai luminos şi să îşi menţină prospeţimea pe tot parcursul zilei, masează tenul dimineaţa, după demachiere, cu un cub de gheaţă din ceai verde. Are proprietăţi antioxidante, este un excelent tonifiant, activează microcirculaţia şi întăreşte ţesuturile. Începe din centrul feţei, contiună cu mişcări circulare spre exterior, apoi coboară spre gât şi decolteu. Masajul este ideal în zilele călduroase sau în cazul în care ai porii mari şi deschişi.

Măştile pentru ochi luminează privirea

Indiferent că le alegi pe cele din comerţ sau pe cele naturale, măştile speciale te ajută să scapi de senzaţia de ochi obosiţi, de pleoapele grele şi umflate, de pungile de sub ochi sau de cearcăne. Seara, înainte de culcare, pune pe ochi o mască cu gel răcoritor care să desumfle pleoapele şi să ajute la o mai bună irigare a acestora. Nu trece cu vederea nici metodele tradiţionale, populare, care dau de fiecare dată rezultate: pliculeţele fierte şi răcite de ceai negru acţionează împotriva cearcănelor, compresele cu ceai de muşeţel  şi feliile de castravete crud calmează pleoapele umflate, iar lingurile  reci de inox diminuează pungile de sub ochi. De mare ajutor îţi sunt şi gelurile speciale pentru zona ochilor, care trebuie aplicate dimineaţa şi seara după demachiere, pe zona cearcănelor şi pe pleoapa superioară.

Fructe pentru tenul obosit

Citricele tonifică pielea, îi măresc elasticitatea şi revigorează rapid epiderma.  Foloseşte feliile de portocală sau de mandarină, ori sucul proaspăt de lămâie verde. După câteva minute de acţiune, clăteşte-ţi tenul cu ceai călduţ de muşeţel. La fel de energizant şi cu un efect extrem de răcoritor este şi castravetele crud. Taie felii medii, aplică-le pe toată faţa, apoi clăteşte-te cu apă călduţă şi pulverizează apă termală.

Cremele antiîmbâtrânire

Foloseşte-le dacă ai peste 30 de ani, dar alege-le ţinând cont şi de nevoile tenului tău: mai hidratante, cu conţinut bogat de apă, mai puţin grase etc. Şi pentru ca îngrijirea să fie completă, alege o gamă întreagă, care să conţină toate produsele anti-ageing necesare: peeling, cremă de zi, cremă de noapte, loţiune tonică. Din când în când, bucură-te de beneficiile oferite de capsulele sau serurile care ajută la regenerarea celulară. Toate aceastea au rolul de a încetini procesul de îmbătrânire şi de a reda chipului luminozitatea şi aspectul sănătos.

Machiajul, aliatul de nădejde

Un fond de ten iluminator, un ruj natural sau nude, un fard de pleoape cremos, într-o nuanţă luminoasă şi un blush spumă trandafiriu – iată de ce ai nevoie ori de câte ori vrei un look proaspăt şi un chip întinerit. Combină-le armonios, pentru un machiaj reuşit.

Sursa foto: Flickr.com