Nu contează în ce categorie te încadrezi. Poate că te situezi printre persoanele care nu pot ieși nici măcar cinci minute din casă fără un machiaj complet. Sau poate că pentru tine este suficientă o conturare rapidă a privirii sau folosirea unui ruj puternic ca să consideri că te-ai machiat. Adaugă un strop de strălucire machiajului tău, punând în aplicare trucurile următoare:

Fardul de ochi

Indiferent de combinația de culori alese pentru a-ți accentua privirea, nu uita să aplici un strat subțire de fard de pleoape deschis la culoare (cel mai deschis din trusa de farduri) pe arcadă, imediat sub sprâncene și în colțurile interne al ochilor. Acest truc deja clasic printre specialiști este discret, dar surprinzător de eficient. Dacă fardul este sidefat, aplică o cantită mai mică de produs, astfel încât atenția să nu se îndrepte spre zona sprâncenelor.

Baza de machiaj

Acest produs există de mult timp, însă câte dintre voi îl folosesc? Dacă pentru ten consideri că nu este necesară folosirea acestuia, aplicarea lui pe pleoape este esențială, întrucât fardul va rezista mult mai mult timp.

În loc de ruj

Uneori, în criză de timp, folosirea rujului este suficientă pentru a adăuga culoare și prospețime privirii. Iar pentru o aplicare contracronometru, cele mai bune soluții sunt rujurile sub formă de creion. De obicei, acestea au o textură mai cremoasă, care se aplică foarte ușor pe buze.

Mascara

Poate fi o provocare pentru multe persoane, nu atât din cauza aplicării, ci mai ales a îndepărtării acesteia, seara. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care nu este folosit. Însă cu siguranță avantajele utilizării lui sunt mai numeroase: luminează și amplifică instant privirea, este elementul final în cazul unui machiaj în nuanțe puternice și totodată elementul care dă forță unui machiaj în culori neutre.

Copyright: subbotina / 123RF Stock Photo