1. Accesorii ascunse privirilor

Dacă îţi doreşti o talie cu câţiva centimetri mai mică trebuie să apelezi la anumite piese vestimentare menite să reducă din circumferinţa abdomenului. Se găsesc în raioanele cu lenjerie intimă şi sunt denumite modelatoare. Aşadar primul pas şi cel mai rapid este să-ţi modelezi silueta cu aceste ajutoare invizibile care îmbracă formele. Această lenjerie ridică, subţiază, întăreşte şi pregăteşte silueta pentru orice ţinută.

2. Ajutorul de nădejde pentru o talie subțire

Pentru o talie marcată şi în contrast cu dimensiunea bustului trebuie să apelezi la brâuri, curele şi centuri de bună calitate pe care să le strângi suficient cât să nu creezi cute şi falduri în plus faţă de croiala ţinutei. Talia iese în evidenţă dacă porţi o rochie sau fustă într-un dublu cloş amplu şi bogat. Fereşte-te de croielile cu talia joasă mai ales la pantaloni şi jeans.

3. Constrastul optic

Dacă vrei să-ţi pui în evidenţă talia, pe lângă trucurile de mai sus, apelează la anumite artificii stilistice: poartă decolteuri gen bărcuţă, umeri marcaţi, mâneci vaporoase, bust încreţit, astfel încât să creezi un contrast de volum între talie şi restul ţinutei. Bluzele, topurile şi sacourile trebuie să fie cambrate semnificativ şi nu uita de tocuri: ele alungesc şi subţiază silueta.