Pe măsură ce ne îndepărtăm de prima tinerețe, anii desenează linii fine sau mai pronunțate pe tenul nostru din ce în ce mai uscat și mai lipsit de strălucire. Oricât ar părea de înfricoșător, acest lucru nu ar trebui să ne sperie, fiindcă este un proces natural, prin care trece orice femeie pe parcursul vieții sale.
Însă putem contracara amprenta timpului asupra pielii fără să recurgem neapărat la metode radicale, cum ar fi chirurgia estetică, ci folosind ceva ce avem la îndemână – produsele de machiaj potrivite. Este vremea unei schimbări în trusa de make-up, fiindcă, de la o anumită vârstă, nuanțele tari, stridente, sidefate trebuie evitate.
E nevoie de un machiaj cât mai luminos, lejer, simplu, pentru a nu încărca tenul și a nu scoate și mai mult în evidență ridurile. Descoperă care sunt „armele” din arsenalul de beauty care te vor ajuta să întinerești pielea matură prin intermediul machiajului.
Trucuri de machiaj pentru tenul matur
* Primer pe bază de silicon. Se utilizează ca un prim pas înainte de machiaj. Este un produs ce oferă hidratare, matifiere și estompare imperfecțiunilor pielii. Ajută, de asemenea, machiajul să reziste mai mult timp. Se aplică folosind un burețel sau o pensulă, iar după câteva minute – timp necesar pentru ca primerul să între în piele –, poți continua machiajul.
* Fond de ten fluid. Ai nevoie neapărat de un fond de ten hidratant, cremos, lejer, cu SPF 30 – care să apere pielea de efectele nocive ale soarelui. Cu un burețel special, întinde o cantitate rezonabilă de produs, pentru a nu accentua și mai mult ridurile. Alege un fon de ten care să aibă o nuanță cât mai apropiată de cea a pielii tale. Pentru a oferi luminozitate chipului, pe zona T (frunte, nas, bărbie), aplică un iluminator cremos.
* Pudră pulbere. Acest tip de pudră este indicat pentru tenul ridat, deoarece, în cazul în care vei folosi pudră compactă, există riscul să se adune în riduri. Achiziționează un produs de calitate, cu ingrediente de origine naturală. Ai nevoie de o pudră lejeră, translucidă, cu particule foarte fine, care să nu încarce pielea, ci doar să fixeze fondul de ten.
* Blush în nuanțe deschise. Tenul matur este, în general, lipsit de strălucire, deci are nevoie de un ușor efect de îmbujorare. Folosește nuanțe de blush deschise, calde, pastelate, de roz-piersică, pentru a obține un aspect proaspăt. Se recomandă un fard mat, fără particule sidefate, pentru a nu accentua porii dilatați.
* Farduri pentru ochi mate. Pentru a nu scoate și mai mult în evidență pleoapele ridate sau liniile de sub ochi, renunță la fardurile pudră și la cele strălucitoare. Alege produse mate, în culori deschise și calde. Nuanțele neutre de bej sau piersică sunt perfecte. Utilizează un aplicator special și întinde bine fardul pe toată pleoapa superioară.
* Eyeliner doar pe linia genelor. Pentru a defini ochii, ai nevoie de un creion sau tuș de ochi bun. Dacă pleoapa este ridată, trebuie să aplici doar pe linia genelor, pentru a nu rezulta o linie neuniformă și inestetică. Evită liniile groase, fiindcă pielea se strânge, iar efectul nu va fi cel dorit. Poți folosi nuanțe de gri, maro, mov-lila, verde pal, bleumarin.
* Fără rimel negru! Mascara, la fel ca și eyelinerul, în nuanțe închise – negru, albastru electric, mov intens – va face ochii să pară obosiți și îmbătrâniți și va atrage atenția asupra ridurilor și imperfecțiunilor chipului. Apelează la nuanțe mai pale – maro deschis, gri, mov delicat și albastru-light – și curbează doar genele superioare.
* Rujuri în tonuri decente. Cu cât înaintăm în vârstă, buzele se subțiază și chiar se ridează, deci este binevenit un ruj hidratant, care să le ajute să pară mai pline. Alege rujuri în nuanțe cât mai naturale, de roz-nude, trandafiriu și dă-le deoparte pe cele în culori închise sau stridente, sidefate care evidențiază imperfecțiunile buzelor.
Hidratează-te! Dacă pielea este deshidratată, arată îmbătrânită. Este foarte important să bei zilnic cantitatea de apă necesară organismului tău și să utilizezi în mod constant o cremă hidratantă care va ajuta tenul să fie mai catifelat și mai tânăr.
Citește și: Masca pentru par cu ulei de ricin: 10 retete de incercat acasa
Citește și: Creme hidratante de iarnă, preparate acasă