Fondul de ten

Alege unul anti-ageing, cu formulă emolientă, putere mare de acoperire, dar totodată cu o formulă lejeră. Orientează-te spre un produs potrivit nuanței pielii, nici mai deschis, nici mai închis. Protecția solară e foarte importantă, așa că urmărește ca produsul să aibă FPS inclus. Aplică-l cu un burețel prin tamponări repetate.

 Pudra

Fixează fondul de ten cu o pudră minerală ușoară, translucidă, care să nu se observe și să întinerească chipul. Aplic-o în strat subțire cu o pensulă groasă și evită să încarci prea mult tenul, în special zonele ridate.

 Fardurile de pleoape

Nuanțele calde, pastelate, luminoase sunt de preferat acum în locul culorilor tari, apinse. Cu toate acestea, evită texturile sidefate, căci atrag și mai mult atenția asupra ridurilor. Fardurile mate îmbracă mai bine pleoapele în cazul tenului matur. Evită nuanțele sidefate și pe cele foarte închise , precum și liniile făcute cu dermatograful pe pleoape. Ai grijă la forma sprâncenelor, întreține-le regulat și corectează-le forma cu un creion într-o nuanță puțin mai deschisă.

 Fardul de obraz

Întinerește chipul și dă luminozitate. Nuanțele trebuie să fie deschise și naturale: trandafiriu, piersică și alte nuanțe asemănătoare care să dea tenului prospețime.  Pentru un look foarte natural, încearcă blushurile cremă.

 Rujul

La fel ca și fardul, rujul ar trebui să fie mat, ca să nu scoată în evidență ridurile din jurul gurii. Nuanțele deschise sunt mult mai potrivite decât cele tari: nude, roz pal, lila, piersică sunt culori mai potrivite pentru vârsta ta.  Glossurile nu trebuie folosite singure, ci numai în combinație cu rujul pentru a-i da un plus de volum.

Sursa foto: Flickr.com