Pregătește-ți pielea înainte să te machiezi!

Exfoliază-ți tenul și folosește o cremă hidratantă care să fie absorbită perfect în piele în momentul în care începi machiajul. Exfolierea trebuie să fie maximum de două ori pe săptămână atunci când ai tenul gras.

Alege o bază de machiaj!

Baza de machiaj nu trebuie să conțină uleiuri și trebuie să fie pe bază de apă. Pentru ca machiajul să dureze, alege o bază minerală, care să nu conțină parfum. Acest tip de produs va face ca porii să nu fie blocați și să apară acneea. Pentru a aplica baza folosește o pensulă sau un burețel. Astfel, porii vor fi mai bine acoperiți, iar excesul de sebum va fi absorbit mai ușor.

Citește și – Tendințe în machiaj pentru primăvara 2019

Folosește pudră minerală!

Alt truc de machiaj dacă ai tenul gras este să folosești pudră minerală, care oferă pielii un aspect mat. Doar o aplicare va fi suficientă pentru a fixa machiajul și a absorbi excesul de sebum. Este un pas obligatoriu, dacă vrei ca machiajul să reziste de-a lungul zilei.

Machiajul ochilor

Pentru machiajul ochilor, folosește o bază înainte de a aplica fardul, iar în privința fardurilor, optează întotdeauna pentru unele din pudră compactă. Nu folosi fard de pleoape cremos, deoarece acesta va interacționa cu sebumul, iar rezultatul nu va fi deloc pe măsura așteptărilor.

Folosește spray de fixare sau apă termală!

Pentru a fixa machiajul ai de ales fie un spray, fie o apă termală. Oricare dintre aceste două variante este foarte bună. Aplică la finalul machiajului, iar pe parcursul zilei poți aplica din nou puțină apa termala. Aceasta va ajuta ca machiajul să rămână intact mai multă vreme.

Două trucuri de machiaj esențiale pentru tenul gras

  • Alege întotdeauna produse cosmetice oil free, care nu conțin alcool și care lasă pielea să respire.
  • Nu aplica machiajul cu degetele, dacă ai tenul gras. Folosește mereu un burețel cosmetic sau pensule.

Foto: 123rf

Citește și – Când expiră produsele cosmetice?