Suntem mereu în căutarea acelor trucuri ușor de aplicat și extrem de eficiente care să ne ajute să nu mai pierdem atât de mult timp în fața oglinzii și totuși să arătăm impecabile indiferent de momentul zilei. Pe unele dintre ele le știi deja, pe altele te invit să le descoperi acum.

Fondul de ten, cap de listă în trucuri de machiaj

Conform regulilor machiajului făcut ca la carte, fondul de ten se aplică abia după ce ai aplicat în prealabil o cremă hidratantă sau un primer și ai așteptat câteva minute să intre în piele. În realitate, dacă ai un program aglomerat, ai nevoie de soluții rapide: este suficient să amesteci cantitatea de fond de ten cu un strop de gel de Aloe Vera și apoi să aplici produsul pe piele. Aceasta va fi hidratată instant, iar fondul de ten se va întinde și va pătrunde în piele mult mai repede.

Contouring și iluminare

Când în trusa de cosmetice nu încap toate produsele de machiaj, alege-le pe cele mai importante: nu trebuie să-ți lipsească o mini-paletă de farduri în două culori, una mai închisă și una mai deschisă, preferabil marouri. ”Folosește fardul maro fără irizații sau sidef pentru evidențierea pomeților și un fard deschis, sidefat, pentru a înlocui iluminatorul”, explică Ana Albu, make-up artist.

Din lucios, mat?

Folosește rujul mat, pentru că este mult mai elegant și mai rezistent decât unul strălucitor, hidratant. Ai grijă ca buzele trebuie să fie bine hidratate înainte. Transformă un ruj lucios într- unul mat, folosind o cantitate mică de pudră translucidă sau pudră compactă mată, pe care o vei aplica peste ruj, cu mișcări ușoare de tapotare. ”Este un truc simplu care prelungește și rezistența rujului”, explică Ana Albu.

Balsam de buze pentru sprâncene este cel mai iubit truc de machiaj

”Când vrei să disciplinezi sprâncenele, folosește un balsam de buze simplu, fără mentol și fără culoare, astfel încât să poată înlocui gelul de sprâncene” . Aplică foarte puțin balsam, cu un bețisor sau o pensulă, aranjează firele de păr șiapoi aplică fard de sprâncene pentru a le contura. Fardul se fixează mai bine și rezistă”, spune

Ana Albu.

Copyright: nicoletaionescu / 123RF Stock Photo