Se întâmplă să faci mici greșeli cu efecte negative destul de mari asupra podoabei capilare. De exemplu dacă nu-ți usuci corect părul sau nu folosești placa de întins după anumite reguli, aceste lucruri se vor vedea imediat. Iată câteva trucuri de la hair-stiliști, care te vor ajuta să scapi de unele probleme cu care poate te confrunți.

Folosește o mască de păr!

„Masca de păr nu ar trebui să lipsească din rutina ta de îngrijire. Mai ales dacă ai părul tratat chimic. Aceasta nu ar trebui să înlocuiască balsamul de păr și nici nu ar trebui folosită după fiecare spălare. Este un produs care conferă părului hidratarea de care are nevoie în această perioadă. Previne efectul frizzy și are acțiune reparatoare. Dacă ai părul fin, alege o formulă lejeră, concepută special pentru acest tip de păr, care să nu îl incarce”, spune Lucian Busuioc, Wella Professionals International Top Artist.

Trucuri de la specialiști, dacă folosești placa de întins părul

Mădălina Nițu, trainer ghd România, dezvăluie un truc despre cum trebuie să îți îngrijești părul dacă folosești instrumente de styling cu aport de căldură. „Indiferent de tipul de păr, este obligatoriu să folosești un produs de protecție termică. Pulverizează-l pe lungimi înainte de uscarea cu foehn-ul sau de utilizarea plăcii. Unele uleiuri pot dubla protecția termică atunci când folosești instrumente fierbinți”, mai recomandă specialistul.

Cum îți usuci corect părul?

„În primul rând, trebuie eliminată apa în exces cu un prosop. Apoi usucă-ți părul pe secțiuni: operațiunea e mai laborioasă, dar așa vei căpăta maximum de volum. Pentru protecție, folosește produse de protecție termică. Cel mai important este să folosești uscătorul la o temperatură medie și să îl ții la o distanță de cel putin 10 centimetri”, spune Radu Șerban, membru în echipa Londa Professional România.

Citește și – 5 lucruri de făcut înainte să îți îndrepți părul cu placa

Trucuri de la specialiști, dacă ai părul vopsit

„În cele mai multe cazuri, un păr vopsit este mai frumos decât cel netratat chimic, deoarece are mai mult luciu, datorită pigmenților și ingredientelor de calitate folosite la îngrijirea acestuia. Ai nevoie de un șampon dedicat, ce curăță delicat, fără să afecteze colorarea și conține ingrediente speciale, ce protejează nuanța. Părul vopsit are nevoie obligatoriu și de mască. Fiind un tratament intensiv, masca se folosește o dată pe săptămână. Pentru spălări mai dese, se recomandă un balsam – tratament cu pigmenți colorați, ce se ancorează pe firul de păr, oferind intensitate maximă”, spune Antoaneta Stoican, Wella Professionals România

Cum folosești corect uleiul de păr

Arabella Zadic, stilist Sebastian Professional, recomandă să aplici uleiul doar pe vârfuri și întotdeauna să începi doar cu o picătură sau două. Doar dacă părul absoarbe perfect și simți că e nevoie de un plus de hrănire, mai poți adăuga. „Cu cât aplici uleiul pe un păr mai ud, cu atât se diluează efectul și substanțele benefice. În schimb, atunci când îl utilizezi pe un păr mai uscat, cu atât efectul și concentrația sa sunt mai puternice”, spune specialistul.

Foto: 123rf

Citește și – 3 trucuri de frumusețe bazate pe ingrediente din bucătărie