Persoanele care au obiceiul de a-și roade unghiile exteriorizează în acest fel sentimentele de anxietate, nervozitate, tristețe. Ideal ar fi ca această practică nesănătoasă, care apare, de obicei, la vârste mai mici, să înceteze odată cu trecerea timpului. În realitate, acest lucru nu se întâmplă atât de des pe cât ne-am dori, astfel că ajungem la vârste respectabile cu o manichiură mai puțin respectabilă. Pielițele rupte din jurul unghiilor și unghiile roase până în carne sunt o imagine de nedorit, chiar și pentru cei care ajung în această fază. Tocmai de aceea, pe lângă voință, ai la îndemână câteva metode de auto-păcălire eficiente.

1. Taie-ți unghiile cât mai scurt, astfel încât să nu ai parte de nici o „tentație”.

2. Cuticulele franjurate pot fi smulse cu ușurință, de aceea este important să le îngrijești zilnic. Un ulei de cuticule le hidratează și le ajută să devină mai puternice, fără a se mai rupe atât de ușor. Nu le tăia. Tăindu-le în mod obișnuit vei produce ruperea mai deasă a acestora. După ce ai aplicat uleiul, împinge-le ușor, cu un bețișor de bambus, spre rădăcina unghiei.

3. O manichiură bine realizată (acasă, sau la salon – manichiură cu gel sau semipermanentă) te va ține departe de propriile obiceiuri, doar nu vrei să-ți strici unghiile atât de repede, nu-i așa?

4. Nu există o limită de vârstă pentru folosirea unor soluții speciale pentru unghii, cu un gust amar, care să te țină departe de acest obicei nesănătos care duce la aspectul neplăcut de unghii roase.

Sursa foto:123RF.com