Taie vârfurile periodic!

Păr lung nu înseamnă să-l lași să crească la nesfârșit, fără să mai mergi la coafor doi ani. Din contră, ca să îți crească părul mai repede, trebuie să-i tai vârfurile o dată la 6-8 săptămâni. Fă-ți timp și mergi la coafor o dată la două luni, pentru a tunde un pic din păr!

Clătește părul cu apă rece!

Când te speli pe cap, poți folosi apă caldă sau fierbinte. Însă după cele două șamponări, specialiștii recomandă să clătești părul cu apă călduță, chiar rece, dacă suporți. Astfel, părul va deveni mai rezistent, iar vârfurile nu se vor mai despica sau rupe.

Sfaturi ca să îți crească părul mai repede  – Folosește uleiuri de păr!

Aplică uleiul de păr de la jumătatea lungii către vârfuri. Acesta are rolul de a oferi un aspect sănătos părului, de a îndrepta firele rebele și de a hrăni părul. Atenție să nu folosești o cantitate mare de ulei. Două-trei picături sunt suficiente. Dacă aplici prea mult, părul poate avea aspect încărcat, ca și cum nu ar fi proaspăt spălat.

Redu folosirea aparatelor cu aport de căldură!

Pe cât posibil, evită să usuci părul cu foehnul. Păstrează uscătorul de păr pentru momentele când te grăbești! De asemenea, dacă vrei să îți crească părul mai repede, folosește cât mai rar placa sau ondulatorul. Alege alte variante pentru a-ți coafa părul, fără să folosești aceste instrumente de styling.

Citește și – Cum să-ți întinzi părul acasă fără placă

Vopsește părul cu produse cât mai naturale!

Vopsirile repetate ale părului cu produse de decolorare sau cu vopsea cu amoniac pot duce la deteriorarea mai rapidă a firului de păr. Ai grijă și respectă un timp de câteva luni între vopsiri, perioadă în care să ai grijă de rădăcini. De asemenea, poți alege să vopsești părul cu produse cât mai naturale!

Foto: 123rf

Citește și – Cum păstrezi culoarea părului vopsit mai mult timp