Remediile de acasă te ajută mereu
Pungile de sub ochi, ridurile fine, cearcănele, pleoapele umflate şi înroşite… pentru toate există câte un leac natural. Feliile de cartof sau de castravete crud ajută la retragerea pungilor, pliculeţele de ceai negru (fierte şi răcite) diminuează cearcănele, compresele cu ceai de muşeţel şi suc de castravete calmează şi alungă oboseala resimţită la nivelul ochilor, iar cuburile de gheaţă şi lingurile reci de inox dezumflă pleoapele.
Produsele speciale, aliaţi de nădejde
Deşi poate părea inutil, demachiantul pentru ochi ar trebui să fie un produs de bază din trusa ta de îngrijire. Astfel de produse au, de regulă, agenţi de hidratare şi formulă noniritabilă, calmantă şi mult mai blândă, capabilă să îngrijească şi să asigure hidratarea adecvată în această zonă sensibilă. Alege un produs în două faze, sub fomă de ulei şi foloseşte-l seara şi dimineaţa. Cremele şi gelurile destinate îngrijirii ochilor au fie rol antirid şi restructurant, fie hidratant. Alege fomula care ţi se potriveşte cel mai bine – în funcţie de tipul de ten şi vârstă – şi include-le şi pe acestea în rutina zilnică. În cazul acestor produse, rezultatele nu sunt vizibile imediat, însă pe termen lung vei sezisa diferenţa. Dacă ai pielea grasă, alege-le pe cele sub formă de gel sau ser, dacă e uscată, optează pentru creme.
Alege-ţi cu grijă machiajul
Fardurile, dermatografele, rimelurile şi orice alte produse comestice folosite în machiajul ochilor trebuie să fie de cea mai bună calitate. În caz contrar, acestea pot irita ochi şi în timp le pot chiar afecta sănătatea. Îndepărtează în fiecare seară machiajul printr-o demachiere corectă şi oferă pielii supleţe şi hidratare cu o cremă specială pentru noapte.
Nu îţi suprasolicita ochii
La fiecare oră petrecută în faţa calculatorului trebuie să iei o pauză de cel puţin 10 minute, timp în care să îţi relaxezi privirea: fă-ţi un masaj fin al pleoapelor sau stai cu ochii închişi 2-3 minute.
Sursa foto: Flickr.com