Multe femei nu poartă accesorii, din motive variate, fie pentru că pur şi simplu nu sunt obişnuite sau pentru că nu li se pare un element important, fie pentru că nu au timp dimineaţa să se aranjeze mai mult. Trebuie subliniat însă că accesoriile potrivite pot face din nişte haine clasice, simple, o ţinută extrem de rafinată.

Ceasul de mână

Acesta este un accesoriu care în mod sigur nu se va demoda niciodată şi poate fi expresia personalităţii şi a stilului de viaţă ale fiecăreia. Unora le place să aibă un singur ceas, unul de bună calitate, pe care să îl poarte la orice ocazie. Altora le place să aibă o adevărată colecţie de ceasuri de mână, respectiv câte unul pentru fiecare aspect al vieţii, de la cele purtate în timp ce fac sport, dotate cu aplicaţii diverse, până la cele care arată ca nişte bijuterii.

În ceea ce priveşte tendinţele de anul acesta, ceasurile au mai degrabă un design simplu, minimalist şi culori neutre – alb, negru, auriu, argintiu şi roz auriu. Avantajul este că aceste ceasuri sunt foarte versatile şi se potrivesc atât la ţinute casual, cât şi la cele mai elegante. De reţinut este faptul că ceasul trebuie să se potrivească cu restul bijuteriilor. De exemplu, nu purta unul argintiu cu cercei din aur.

Poşeta

Este unul dintre cele mai mari şi mai uşor remarcate accesorii din ţinuta unei femei moderne. Poşeta nu trebuie neapărat să coste o avere, ci să arate bine, să fie curată şi să pară îngrijită. O poşetă cu baretele deteriorate poate ruina o ţinută care poate că arată fabulos fără ea. De asemenea, nu numai exteriorul trebuie să arate bine, ci și interiorul, așa că încearcă să fii ordonată.

Este puţin probabil, dar nu imposibil, să te poţi descurca cu o singură poşetă. Majoritatea femeilor preferă să aibă mai multe poşete, pe care să le folosească în funcţie de ocazie. De exemplu, dacă mergi la birou sau la facultate ai nevoie de o geantă mai mare. În schimb, dacă mergi la plajă, mai potrivit ar fi un coş de paie. De asemenea, dacă mergi la operă, te poţi descurca cu o poşetă tip plic.

Alege poşete în culori neutre şi investeşte bani in calitate, nu în brand și doar așa vei profita la maximum de produsul pe care l-ai achiziționat.

Ochelarii de soare

Ca şi cele două prezentate mai sus, ochelarii de soare sunt un alt accesoriu extrem de practic şi care nu se va demoda niciodată. Iniţial, ochelarii de soare au fost creaţi pentru a proteja ochii de razele solare puternice. În prezent, îşi păstrează funcţia practică, dar au devenit în acelaşi timp un accesoriu statement, care subliniază personalitatea.

Anul acesta, ochelarii de soare au fost trataţi ca cel mai bun accesoriu pentru femei, dacă analizăm colecţiile lansate de marile case de modă. La fel ca în cazul poşetelor şi al ceasurilor, unele femei preferă să aibă o singură pereche de ochelari de soare, altele, o colecție, schimbându-i în funcție de dispoziție. Nu trebuie neapărat să investești mulți bani în ochelarii de soare, ci mai degrabă să îți aloci timp pentru a afla ce formă a ramelor se potrivește chipului tău.

Dintre accesoriile tale nu trebuie să lipsească o pereche de ochelari de soare în culori neutre, cu formă clasică, de tip ochi de pisică sau rotunzi. Apoi, dacă dorești, poți să te joci cu forme și culori, până găsești perechile potrivite.

Cele trei accesorii de mai sus pot constitui setul de bază din garderoba unei femei moderne. Nu trebuie să te temi să experimentezi cu diverse accesorii, pentru că doar așa vei găsi modelele cu care te simți confortabil.

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.md