Uleiul de ricin

Este cel mai cunoscut și folosit remediu pentru această problemă. Ajută creșterea, întărește firul de păr, protejează și previne despicarea vârfurilor. Aplică la rădăcină prin masaj ușor, apoi întinde pe toată lungimea părului. Nu folosi o cantitate prea mare, căci va fi greu de îndepărtat. Acoperă părul cu o cască de duș și lasă uleiul să acționeze peste noapte. Spală apoi bine cu șampon, pentru a îndepărta perfect uleiul. Pentru rezultate bune, specialiștii recomandă acest remediu o dată pe săptămănă timp de cel puțin  2 luni.

Tinctura de lavandă

Este antibacteriană și regenerantă și foarte eficientă împotriva căderii părului. Masează scalpul cu mișcări delicate, folosind tinctură din abundență, acoperă, iar după 2 ore spală bine părul cu un șampon de plante. Folosește tratamnetul o dată pe zi, seara.

Uleiuri naturale

Masajul zilnic, timp de cîteva minute îmbunătățește circulația sângelui și stimulează creșterea. Iar când e făcut cu uleiuri naturale, rezultatele sunt de excepție. Unul dintre cele mai recomandate uleiuri în acest caz este cel de cocos.  Bogat în proteine și minerale, întărește firul de păr, hrănește intens, are rol antibacterial, previne descuamarea scalpului, protejează și dă strălucire. Dacă ai părul lung folosește 5 lingurițe de ulei, dacă părul e mai scurt, îți ajung 3 linurițe. Încălzește ușor uleiul și aplică-l pe păr prin masaj. Acoperă părul cu un prosop și lasă-l să acționeze cel puțin o oră, apoi spală-te bine cu un șampon delicat. Se poate combina cu miere sau ulei de avocado.

Infuzii de plante

Se prepară ușor, sunt ieftine și, pe lângă problema căderii părului, ajută la și la tratarea altor afecțiuni – mătreață, exces de sebum, calmarea iritațiilor. Decoctul de brusture (3 linguri de rădăcină de plantă la 500 ml apă), infuzia de urizică, de coada calului sau de salvie sunt câteva dintre cele mai eficiente remedii. Se prepară o cantitate suficientă în funcție de lungimea părului și se aplică prin tamponare direct la rădăcină, după care se clătește și părul. Pentru o aplicare mai ușoară, poți pune preparatul  într-un recipient cu pulverizator. În general, infuziile de plante se folosesc după spălarea părului, ca un tratament final.

Ulei de măsline și ou

Combină 2 linguri de ulei de măsline cu un gălbenuș. Aplică mai întâi la rădăcină și masează ușor scalpul, apoi întinde amestecul pe toată lungimea părului. Acoperă părul cu o cască de duș și lasă masca să acționeze în jur de o oră. La final, spală bine părul.

Sursa foto: Flickr.com