Tratamente pentru unghii îngălbenite

Unghiile se îngălbenesc din cauza pigmenților de culoare conținuți de ojele în nuanțe intense (roșu, verde, negru, albastru). Dacă folosești o bază de protecție (basecoat), poți preveni cu succes acest lucru. Dacă însă deja s-au îngălbenit, aplică zeamă de lămâie pe un disc demachiant și șterge de mai multe ori unghiile. Altă metodă este să faci un amestec din bicarbonat de sodiu cu apă și să te speli bine pe mâini cu această pastă.

Citește și – Ce manichiuri se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2017/2018

Tratament naturist pentru unghii care cresc greu

Pisează un cățel de usturoi și pune-l să fiarbă într-un ibric în care ai turnat jumătate de ceașcă cu apă. După ce a început să fiarbă, ia de pe foc, așteaptă să se răcească și adaugă o linguriță cu suc de lămâie proaspăt. Amestecă bine și pune lichidul într-o sticluță goală de la un lac de unghii. Aplică pe unghii în fiecare seară, înainte de culcare. După o săptămână vei vedea primele rezultate.

Remedii naturiste pentru unghii fragile, care se exfoliază

Masează-ți mâinile și unghiile de trei ori pe săptămână cu ulei de măsline încălzit (nu fierbinte). De asemenea, poți face o combinație de ulei de măsline și o linguriță de zeamă de lămâie pe care le pui într-un bol unde îți înmoi unghiile minimum cinci minute. De asemenea, pentru a preveni exfolierea unghiilor, folosește întotdeauna mănuși de menaj atunci când faci treburi casnice și intri în contact cu produse de curățenie.

Foto: 123rf

Citește și – Lacul de unghii: ghid complet de utilizare