Astfel, dacă dorești un aliat care să te ajute să-ți păstrezi pielea cât mai tânără și să previi apariția ridurilor fine, poți începe să folosești vitamina E. Află cum poți să o folosești pentru a te bucura pe deplin de beneficiile ei.

Pielea este expusă zilnic acțiunii radicalilor liberi, din cauza cărora producerea colagenului și regenerarea celulară sunt încetinite, iar ridurile încep să-și facă apariția. Vitamina E protejează pielea și de factorii de mediu nocivi și de razele soarelui.

Aplică vitamina E direct pe piele, înainte să te culci!

Vitamina E este conținută de multe creme sau produse cosmetice cu efect antirid. Având în vedere beneficiile ei, de ce să nu o aplici direct pe față? Seara, înainte de culcare, după ce ai curățat bine tenul, aplică vitamina E și insistă în zonele în care au apărut deja riduri sau în zonele predispuse la apariția acestora.

Citește și – Cum ai grijă de tenul gras – 9 remedii naturale care te ajută

Combină vitamina E cu cremele pe care le folosești!

Alt mod de a folosi vitamina E pentru piele este să torni conținutul unei capsule/fiole în crema hidratantă sau anti-îmbătrânire pe care o folosești în mod obișnuit. Vei reuși astfel să amplifici efectul acesteia și să estompezi ridurile de expresie. Vei observa primele rezultate după două săptămâni. Important este să fii consecventă și să folosești zilnic crema.

Prepară-ți o mască facială cu vitamina E!

De asemenea, te poți bucura de efectele benefice ale vitaminei E preparându-ți o mască de față în care să o combini cu alte ingrediente naturale. Îți recomandăm o mască facială cu vitamina E și castravete, ideală pentru a da prospețime tenului și a preveni îmbătrânirea. Curăță un castravete de coajă, pasează-l bine și toarnă conținutul a două capsule/fiole cu vitamina E. Amestecă bine și aplică această mască pe față. Lasă să acționeze 15 – 20 minute, apoi spală-te pe față cu apă caldă.

Foto: 123rf

Citește și – Top 10 sfaturi de frumusețe pentru sănătatea pielii