Se estimează că o persoană are cam 100.000 de fire de păr și e normal ca zilnic să cadă între 50 și 100. Când îți dai seama că această limită e depășită, e momentul să iei măsuri, pentru ca această problemă să nu se agraveze.

De ce cade părul?

Sunt mulți factori care duc la căderea părului, iar printre cei mai importanți se află: stresul, cauzele genetice și dezechilibrele hormonale, consumul excesiv de tutun, o dietă alimentară prea drastică. De asemenea, în cazul unor tratamente puternice pentru anumite afecțiuni, căderea părului poate fi un efect advers al administrării medicamentelor. Nu trebuie uitați nici factorii de mediu – noxele, praful etc.

Sucul de ceapă, eficient în creșterea părului

Dă o ceapă mare pe răzătoare, strecoară și apoi aplică sucul direct pe scalp. Lasă să acționeze jumătate de oră, spală-te pe cap și clătește-te de mai multe ori, pentru a elimina mirosul. Fă acest tratament de două sau trei ori pe săptămână, iar primele efecte se vor vedea după trei săptămâni. Poți încerca și să amesteci trei linguri de suc de ceapă cu două linguri de gel de aloe-vera. Modul de aplicare este ca la tratamentul anterior.

Sfecla roșie, un bun aliat împotriva căderii părului

Conține proteine, potasiu, fosfor, calciu, vitaminele B și C, iar acestea au un rol esențial în menținerea sănătății părului. Așa că e indicat să incluzi sucul proaspăt de sfeclă roșie în dieta ta. Pentru tratament împotriva căderii părului, fierbe câteva frunze de sfeclă roșie, mărunțește-le și amestecă-le cu un pic de henna. Aplică pasta creată pe tot scalpul și lasă să acționeze 20 de minute. Spală părul și clătește din abundență. Atenție! Această mască poate schimba nuanța părului și, de asemenea, e ideală și pentru acoperirea firelor albe.

Folosește uleiuri încălzite!

Uleiul de măsline, de ricin sau de rozmarin sunt tratamente simple cu efecte miraculoase în stoparea căderii părului. Încălzește 100 ml de ulei! Ai grijă să nu fie fierbinte. Aplică-l pe scalp câte puțin și masează delicat cu degetele. Acoperă părul cu un prosop și lasă să acționeze 45 de minute, maximum o oră. Spală-te pe cap cu produsele de îngrijire pe care le folosești de obicei. Repetă procedeul de fiecare dată înainte să-ți speli părul.

Tratament cu albuș de ou împotriva căderii părului

Oul are multe proteine care pot fi de folos celor care au probleme cu căderea părului. Bate patru albușuri de ou și aplică-le pe pielea capului cu mișcări circulare! Acoperă părul cu o cască de duș sau folie din plastic. Lasă să acționeze jumătate de oră, clătește și spală-te pe cap cu produsele pe care le folosești de obicei. Acest tratament este bun și dacă vrei să dai mai multă strălucire părului.

Mască de păr cu salvie și oțet de mere

Ai nevoie de o lingură de salvie, o cană cu apă și 3 linguri de oțet de mere. Pune salvia în apă fierbinte și lasă să se facă un decoct timp de 10 minute. Așteaptă încă cinci minute, apoi toarnă și oțetul de mere. Aplică pe scalp și pe toată lungimea părului și lasă să se usuce, fără să clătești părul. Acest tratament este recomandat persoanelor cu părul șaten, castaniu sau negru.

Citește și – Tunsori care te fac să arăți mai tânără

Cum poți preveni căderea părului?

Există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a preveni căderea părului. E important ce faci după ce-ți speli părul. Nu-l freca puternic cu prosopul, ci lasă-l în prosop pentru câteva minute. Nu-l pieptăna când e ud și nici nu-l prinde cu un elastic decât atunci când este uscat. Folosește foehnul doar când te grăbești, în rest, lasă părul să se usuce liber, fără să apelezi la vreun aparat cu aport de căldură, care, în timp, îl poate degrada.

Ce produse să folosești când îți cade părul?

Specialiștii spun că nu există produse interzise. Important este să nu încarci părul cu foarte multe produse de stilizare, să folosești unele cu formule ușoare, lejere, adaptate tipului tău de păr. De asemenea, este recomandat să-ți menții scalpul mereu curat, dacă vrei să previi sau să stopezi căderea părului. Aceasta din urmă este o regulă esențială, pentru a nu avea astfel de probleme.

Foto: 123rf

Citește și – Coafuri pentru primăvara 2018

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI