Exfolierea poate fi realizată acasă, săptămânal, cu un produs de gomaj adecvat tenurilor mai rezistente sau cu un produs de peeling enzimatic, care este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel acneic sau afectat de cuperoză. Produsul de gomaj (care conţine în general particule abrazive) se aplică pe faţa umezită şi cu vârful degetelor se realizează mişcări circulare uşoare, aproximativ 3 minute, având grijă să nu ne agresăm pielea.
Peeling-ul enzimatic conţine enzime extrase din fructe. Se lasă să acţioneze 5-7 minute, apoi se şterge de pe faţă. Ambele metode îmbunătăţesc imediat aspectul pielii, stratul de celule moarte de la suprafaţa epidermei e îndepărtat, iar produsele de hidratare folosite ulterior intră mai repede în piele.

HIDRATAREA ŞI PROTECŢIA

O altă etapă extrem de importantă este aplicarea măştilor hidratante adaptate tipului de ten pe care îl aveţi. Cele pentru tenul normal, uscat sau matur conţin şi substanţe lipidice care formează un strat protector la suprafaţa pielii, crescându-i rezistenţa la factorii de mediu.
O atenţie specială necesită tenul sensibil, pentru care se folosesc măşti şi creme speciale cu ingredienţi activi  antiinflamatori, pe lângă cei de hidratare. În acest caz, putem folosi doar peeling enzimatic şi numai atât cât suportă pielea.

De asemenea, dimineaţa trebuie folosită o cremă de hidratare potrivită tenului şi cu un factor de protecţie de minimum 20, care să preîntâmpine apariţia defectelor de pigmentare. Seara, după demachiere, este recomandată folosirea unei creme mai puternice, care poate fi nutritivă, emolientă sau antirid, în funcţie de vârstă şi de tipul de ten.

MERGI LA COSMETICĂ O DATĂ PE LUNĂ

Vizitele la salonul de înfrumuseţare se fac o dată la 3-4 săptămâni şi se pot aplica numeroase tratamente. Între acestea sunt impregnări cu colagen superhidratante, care feresc pielea feţei de efectul fotoaging (îmbătrânirea cauzată de radiaţiile solare), dar şi tratamente speciale pentru ten sensibil sau cu un conţinut ridicat în antioxidanţi (măresc rezistenţa pielii la factorii externi).

ATENŢIE!

Odată cu venirea zilelor însorite, nu sunt recomandate peeling-urile puternice de la salon, deoarece expunerea la lumină puternică predispune la apariţia defectelor de pigmentare.