Vei observa că, după două aplicări, pielea din această zonă va începe să se regenereze, va deveni catifelată și vei scăpa de călcâiele uscate sau crăpate. Merită să o încerci!

Mască pentru călcâie cu avocado și banane

Ai nevoie de o banană coaptă bine și de jumătate de avocado. Combinația dintre ele este perfectă pentru pielea uscată. Vitamina C din banane, alături de vitamina E din avocado, protejează pielea împotriva efectelor dăunătoare ale razelor UV. De asemenea, vitamina B6 este indicată pentru pielea foarte uscată sau dermatite.

Mască pentru călcâie cu avocado și banane

Cum se prepară

Amestecă bine banana și jumătatea de avocado (curățate de coajă, evident) până faci un amestec cu o consistență foarte cremoasă. În cazul în care nu ești mulțumită de consistența măștii, poți adăuga o linguriță cu ulei de măsline extravirgin.

Cum se aplică masca pentru călcâie

Aplică pe călcâie și pe picior, masând ușor și insistând în zonele unde pielea este crăpată sau iritată. Relaxează-te și lasă să acționeze un sfert de oră pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. În general, tratamentul poate fi folosit o dată la trei zile, dar, dacă ai probleme mari cu călcâiele, poți aplica în fiecare seară, până vezi îmbunătățiri.

Foto: 123rf

Citește și – 5 moduri să-ți faci pedichiura cu cele mai bune ingrediente